Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Hurikán Katrina, Na východ od ráje, Dvanáct a Muž v ohni

25. 2. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Prima Zoom, 21:00 – dokument Hurikán Katrina (1) – Hurikán Katrina byl jednou z největších přírodních katastrof v historii. Přinášíme vám její rekonstrukci za použití materiálů zpravodajských stanic, lovců tornád i amatérských kameramanů, která získala v roce 2011 cenu EMMY. Americký dokument (2011).
  • ČT 2, 21:50 – drama Na východ od ráje – Americký film Elii Kazana je adaptací stejnojmenného románu Johna Steinbecka. Vypráví o životě kalifornského farmáře Adama Traska a jeho dvou synů. V moderním zpracování biblického příběhu Kaina a Abela se odhaluje princip dobra a zla, pravých citů a pokrytectví. Americký film (1955) oceněný Oscarem.
  • STV 2, 22:05 – drama Dvanáct – Příběh se odehrává ve válkou zničené Čečně. 12 porotců bojuje s rozhodnutím o osudu čečenského teenagera, který údajně zabil svého ruského otčíma. Porotci: rasistický taxikář, nedůvěřivý lékař, nerozhodný televizní producent, člověk, který přežil holocaust, vášnivý muzikant, ředitel hřbitova a další reprezentují rozpolcenou společnost současného Ruska. Film byl nominován na Oscara za nejlepší zahraniční film, na Zlatého lva na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách a byl součástí Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Ruský film Nikity Michalkova (2007).
  • ČT Sport, 22:15 – Archiv Z: Návrat olympijských vítězů 1998 – Český národní tým pobláznil republiku. Cesta z Nagana přes Tokio do Prahy se stala stejně sledovanou událostí jako hokejový Turnaj století. Hráčům se na letišti v Ruzyni, cestou do sídla prezidenta Václava Havla a do centra oslav na Staroměstském náměstí dostalo uvítání, jaké nemá v historii této země obdoby. Známé i dosud nezveřejněné záběry z cesty olympijských vítězů doplní vzpomínky hráčů.
  • Prima family, 22:25 – thriller Muž v ohni – Bývalý vládní agent John Creasy (Denzel Washington) má v Mexiku hlídat malou Pitu jako osobní strážce. Když se mu to nepodaří a dívka je unesena, rozhodne se pomstít a zabít každého, kdo měl s jejím zmizením něco společného. Americko-britský thriller (2004).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).