Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: hokej Švýcarsko – Česko, Bota jménem Melichar a District 9

6. 5. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT Sport, 16:15 – MS v hokeji: Švýcarsko – Česko – Přímý přenos utkání základní skupiny Mistrovství světa v hokeji 2013
  • Nova Cinema, 20:00 – česká komedie Bota jménem Melichar – Prvního září začíná nejen školní rok, ale také mozaika více či méně úsměvných příhod, které prožívají žáci i učitelé jedné pražské školy. Ať už je to prvňáček Honzík, který má plán, jak s pomocí pětek na vysvědčení propadnout zpět do školky, jeho starší sestra Jolanka, jíž se líbí vtipem sršící spolužák Radim a neúmyslně se stane podezřelou z krádeže luxusních bot, nebo mladá učitelka Adamová, která není schopna přinutit školníka k odvozu nasbíraných kaštanů a smůla se jí nepřestává lepit na paty. Česká komedie (1983).
  • TV Barrandov, 22:05 – český film Pan Vok odchází – Někdejší pověstný milovník a bonviván ve věku třiašedesáti let ovdověl. Ztrátu o hodně mladší manželky nese těžce a zdá se, že ho v životě už nic nepotěší. Věrní přátelé a sloužící podnikají všechno možné i nemožné, aby mu pozvedli náladu, někdy z toho ovšem povstanou zajímavé situace – jako třeba tehdy, když mu seženou zaručeně pravou mořskou pannu. Podaří se někomu vyléčit pána z letargie? Český film (1979).
  • Prima family, 23:20 – akční sci-fi District 9- Již dvacet let obývají lidé v Johannesburgu město společně s mimozemšťany. Jeden z kontaktních pracovníků se nešťastnou náhodou nakazí mimozemským virem a začne se měnit v jednoho z cizinců. Má šanci přežít? Americko-kanadsko-novozélandsko-jihoafrický akční sci-fi film (2009).
  • ČT 2, 23:30 – válečné drama Tajemství - Malý Francois vidí svou rodinu naprosto idylicky. Z krátkých vyprávění si v představách složil i romantickou minulost rodičů. Jediné, co nezapadá do této iluze dokonalého štěstí, je stále častější výraz zklamání v otcových očích, když se na Francoise dívá. Až v den svých patnáctých narozenin se Francois dozví pravdu. Nepřikrášlenou dětskou fantazií nebo lží. Nic není tak idylické, jak si vysnil, a minulost jeho rodičů je mnohem temnější, než se na první pohled zdá. Tíží je tajemství, které nikdy nemělo být vyzrazeno. Francouzské drama (2007).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).