Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Gambrinus liga, Cukor, Kandahár, Proces a Špatná výchova

8. 10. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT sport, 18:30 – fotbalový přenos AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava – Přímý přenos utkání nejvyšší domácí fotbalové soutěže, Gambrinus ligy
  • CS Film, 20:00 – drama Cukor Televizní film natočený podle prózy Karla Horáka. Příběh z oblasti jižního Gemera odehrávající se na jaře roku 1945. - Jde o příběh několika dní z prvních poválečných měsíců. Jednoduchá vesnická žena máty se vybere do světa pořídit cukr pro svou dceru a pro dítě, které se má teprve narodit. Film o matce, který je výpovědí o lidech a epoše z pohledu současné střední generace. Československé drama (1982)
  • Cinemax, 21:40 – drama Kandahár – Na základě skutečných událostí vzniklo strhující drama, zachycující zásadní okamžiky občanské války v Afghánistánů v době, kdy se město Kandahár dostalo do područí teroristů z hnutí Tálibán. V létě roku 1995 odlétá ruské transportní letadlo Il-76 z Istanbulu do afgánského města Bagrám, kam veze munici vládním silám. Když se letoun dostane do vzdušného prostoru Afghánistánu, je kapitán Ivanovič přinucen pilotem tálibánské stíhačky k přistání na letišti v Kandaháru kvůli kontrole nákladu. Ruský film (2010).
  • ČT 2, 21:45 – drama Proces – Adaptace proslulého románu Franze Kafky. Josef K. se jednoho dne probudí a zjistí, že je z neznámých příčin zatčen. Další situace mu připomínají nekončící řetěz absurdních a nepochopitelných situací. Hrdina se marně snaží dopátrat se příčiny svého zatčení i pozadí procesu, o němž nemá nejmenší tušení, také usiluje o získání kvalitního advokáta. Bohužel netuší, že reprezentantem mocenské „mašinérie“ je právě jeho obhájce… Americko-francouzsko-německý film (1962).
  • STV 2, 22:00 – drama Špatná výchova – Madrid 1980. Úspěšný režisér Enrique Serrano už dlouho marně hledá námět, který by ho zaujal, když k němu náhle vpadne neohlášená návštěva. Enrique hned nepozná svého někdejšího spolužáka Ignacia, jenž ho přišel požádat o roli, a snaží se ho zbavit, přestože mu připomene minulost. Po jeho odchodu se ale začte do rukopisu novely, který mu Ignacio nechal, a začnou v něm ožívat vzpomínky. Španělský film (2004) režiséra Pedra Almodóvara.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).