Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: fotbal Chorvatsko - Španělsko a Zabil jsem svou matku

18. 6. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova Cinema, 20:00 – film Na pytlácké stezce - Malý Vašek Straka nechce jet s rodiči k moři do Bulharska, a proto si vymyslí plán: před odjezdem uteče a sám se tajně vypraví za dědečkem, hajným na Šumavě. Z toho je samozřejmě velký průšvih, ale nakonec má Vašek vyhráno. Může zůstat u dědy a prožívat další zajímavá lesní dobrodružství. Druhá část volné trilogie, první část viz „Pod Jezevčí skálou“ a třetí část viz „Za trnkovým keřem“. Dobrodružný rodinný snímek (Československo, 1979)
  • ČT 4, 20:20 – Chorvatsko – Španělsko - Přímý přenos vybraného utkání základní skupiny ME ve fotbalu 2012
  • ČT 2, 20:50 – film Persona - Vše začíná velmi neobvyklým prologem, předsazeným před samotný filmový děj, pro nás jen jakýmsi neuchopitelným sledem zdánlivě nesouvisejících bizarních sekvencí, symbolizujících autorovo zraněné nitro a zpochybnění hodnot jeho dosavadního světa. Sledujeme postupně záběry pavouka, zkrvavené ruky, ostré hroty mříže následuje záběr mrtvých těl dvou starých lidí, ženy a muže, výtvarně silně vypovídající asociace symbolizující duši ve stavu zmatku a neutříděnosti. Drama (Švédsko, 1966)
  • Cinemax, 21:45 – film Zabil jsem svou matku - Hubert Minel nemá rád svou matku. Sedmnáctiletý mladík jí domýšlivě opovrhuje a vidí jen nevkusné svetry, kýčovité dekorace a drobky uvízlé v koutku jejích úst, když žvýká. Kromě těchto iritujících přízemních maličkostí se však na jejich vztahu podepsala také výchova plná manipulace a zneužívání pocitu viny. Hubert, zmatený a rozervaný milujícím a zároveň nenávistným vztahem, který ho každý den víc a víc užírá, se prodírá mystériem dospívání obyčejně a typicky. Objevuje krásy umění, zkouší zakázané, otevírá se přátelům, sexu a společenskému vyloučení. Životopisné drama (Kanada, 2009)
  • Filmbox Plus, 23:25 – film Zákon gangu - Život v Harlemu 80.let ovládají drogoví díleři, a mladý Ace každý den vidí jejich moc a luxusní život. Když jeden z nich skončí ve vězení, Ace neodolá pokušení a s dvěma kamarády se zapojí do drogového byznysu a převezmou jeho teritorium. Kvalita a nízké ceny jim rychle přinesou bohatství, a všichni si naplno užívají moc, peníze a úctu okolí. Když ale Ace začne uvažovat o odchodu z drogového byznysu, zjistí, že cena může být příliš vysoká. Záujemce o jeho místo ho totiž chce zabít. Akční krimi drama (USA, 2002)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).