Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Češi na MS ve florbalu, Anděl s ďáblem v těle, Marseillaisa

3. 12. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT Sport, 19:20 – přímý přenos MS ve florbalu: Česko – USA – Přímý přenos utkání základní skupiny Mistrovství světa ve florbalu ze Švýcarska
  • TV Barrandov, 20:00 – česká komedie Anděl s ďáblem v těle – V zámečku nedaleko Prahy je šantán a nevěstinec Riviéra, určený pro klientelu z vyšších kruhů. Paní Gábi Stolařová, zvaná madam, sice bedlivě dohlíží na pořádek, jinak ale vede podnik v rodinném duchu a dbá, aby zákazníci byli spokojeni.. To jí ovšem nebrání použít proti nim ne zcela čistou fintu, když se ocitne ve finančních těžkostech. Česká komedie (1983).
  • ČT 1, 20:00 – detektivní příběh Na vlky železa (1/2) – Na motivy literární předlohy Zdeňka Třešňáka, v režii Petra Slavíka a podle scénáře Miroslava Sovjáka vznikl napínavý dvoudílný příběh ze současnosti. Hlavní postavou je úspěšný primář gynekologie okresní nemocnice. Účastní se výběrového řízení na její privatizaci. Objektivita rozhodování je zpochybněna pokusem diskreditovat jej před veřejností. On sám pak pátrá po okolnostech a vyprovokuje zásah ministerské inspekce. Český detektivní příběh (2008).
  • Nova, 21:45 – seriál Dr. House VIII (2) – House byl podmínečně propuštěn z nemocnice kvůli případu, který právě musí řešit. Jedna z Wilsonových pacientek čeká na transplantaci plic a zbývají jí doslova hodiny. Nemocnice má náhradní plíce od mrtvého dárce, ty ale těsně před transplantací začaly vykazovat velmi podivné výsledky. Houseovým úkolem tedy bude plíce „vyléčit“. Americký seriál (2011).
  • ČT 2, 21:50 – historický film Marseillaisa – Oddíl pěti set dobrovolníků z Marseille táhne do Paříže, aby tam bránil revoluci v rozhodném boji proti hroutící se monarchii krále Ludvíka XVII. (Pierr Renoir) a Marie Antoinetty (Lise Delamareová). Píseň dobrovolníků z jižní Francie Marseillaisa se stala uznávanou hymnou revolucionářů. Útok na Tuilerie skončí vítězstvím lidu, král je sesazen a jak už všichni dobře z hodin dějepisu víme, Francie je prohlášena republikou. Francouzský historický film (1937).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).