Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: atletika na LOH Londýn 2012, Ocelová pěst a Bláznivá střela

6. 8. 2012
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 4, ČT 4 HD; 20:00 – XXX. Letní olympijské hry Londýn 2012 - Atletika / 2. část, finále
  • Nova Cinema, 20:00 – akční krimi komedie Bláznivá střela: Z archivů policejního oddělení - Někdo nezažije nic dobrodružného, kdyby se rozkrájel. A někomu stačí vyjít na ulici a ocitne se v samém centru těch nejbláznivějších situací, jaké si umíme představit. Poručík losangelské policie Frank Drebin patří k těm druhým. Dlužno ovšem po pravdě říct, že Frank nedostává nic zadarmo, že na celém tom zmatku, který vždy a všude jeho osobu provází, tvrdě a systematicky pracuje. A protože štěstí, jak známo, přeje připraveným, bývá to ostatní už jen logickým vyústěním děje. Jako třeba teď, kdy má do Los Angeles zavítat sama britská královna Alžběta a oddíl, jehož je Frank členem, je pověřen její ochranou. Americká akční krimi komedie (1988)
  • HBO, HBO HD; 21:00 – akční sci-fi drama Ocelová pěst - V akčním snímku z blízké budoucnosti Ocelová pěst představuje Hugh Jackman Charlieho Kentona, bývalého boxera, jehož milovaný sport ovládli dva a půl metru vysocí oceloví roboti a lidé jako Charlie už do něj nadále nijak nezapadají. Protože nemá s kým zápasit a nemá žádné vyhlídky na lepší budoucnost, je nucen přivydělávat si jako promotér robotických zápasů. Daří se mu jakž takž protloukat tím, že dává dohromady mizerné a vysloužilé roboty a cestuje od jednoho turnaje k druhému, kamkoliv, kde je schopen si nějak přivydělat. Když už se zdá, že situace nemůže být zoufalejší a komplikovanější, vpadne mu znenadání a proti jeho vůli do života jeho syn Max (Dakota Goyo), se kterým už delší dobu není v kontaktu. Americko-indické akční scifi drama (2011)
  • Film+, 21:00 – krimi drama Věznice - Vyfasovat v jednadvaceti pár let naostro za šíření marihuany – to je pořádná noční můra. Když ale Ron (Edward Furlong) vstoupil poprvé do své cely, pochopil, že jeho špatné sny ještě ani pořádně nezačaly. Jeho spolubydlící (Mickey Rourke) je populární místní „děvče“ a Ron brzy zjistí, že i jeho vlastní mladá kůže představuje pro vyhládlé kriminálníky velké lákadlo. Naštěstí vzbudí brzy zájem místní autority Earla Copana (Willem Dafoe), vězně, který už strávil za mřížemi takovou dobu, že si ani nepamatuje jaké to bylo na svobodě. Pro Earla se mladík stane náhradou za všechno, co nikdy neměl – za rodinu, přátele, syna – a na oplátku Ron získá ochranu i zasvěcení do nelítostných pravidel světa uvnitř věznice. I Earl má ale své nepřátele a atmosféra ve věznici začíná houstnout. Americké krimi drama (2000)
  • MGM, 22:10 – western Major Dundee - Příběh snímku, jehož atributy spadají do tzv. filmů o kavalérii (subžánr westernu, proslavený právě autorem Přepadení či Rio Grande), shromáždil výkvět tehdejších hollywoodských drsných mužů (Charlton Heston, James Coburn, Warren Oates či Ben Johnson). Odehrává se během války Severu proti Jihu a popisuje samozvanou trestnou výpravu velitele vojenské věznice a jeho podivné bandy, složené z konfederačních zajatců, zlodějů koní a vojáků tmavé pleti. Snaha ztrestat tlupu Apačů, kteří vyvraždili bílé osadníky a unesli jejich děti, se však mění v soukromou válku majora Dundeeho, v oblouznění brodícího se krví a alkoholem směrem ke vzdalujícímu se cíli své mise. Americký western (1965)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).