Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Americká krása, Cena svobody a Lásky jedné plavovlásky

13. 2. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – drama Americká krása – Na první pohled jsou Burnhamovi šťastnou rodinou. Pohodlný dům, auto kvalitní značky, půvabná dospívající dcera, studující na správné škole, rodiče úspěšní ve svém povolání. Nikdo se tedy nediví, že paní Burnhamová (Annette Bening) je věčně samý úsměv – alespoň na veřejnosti. Ve skutečnosti je ale všechno jinak. Obraz dokonalosti matce a dceři neustále kazí otec Lester (Kevin Spacey) a co je horší, začíná stále častěji dávat najevo, že je nespokojen se svým životem. (American Beauty, USA, 1999)

  • Prima Max, 20:15 – romantická komedie Nepolíbená – Josii je 25 let, pracuje jako začínající redaktorka v Chicago Sun-Times, chce být úspěšná a nemá příliš mnoho času na soukromý život. Šance na kýžený úspěch se jí naskytne, když dostane za úkol pořídit šokující reportáž ze střední školy. A tak se Josie začne vydávat za osmnáctiletou studentku. (Never Been Kissed, USA, 1999)

  • Barrandov Plus, 20:20 – drama Cena svobody – Film inspirovaný skutečnými událostmi brutální občanské války v Súdánu, která začala v r. 1983. Po vražedném vojenském útoku na vesnici v Jižním Súdánu si zachránilo život jen šest dětí. Nejstarší z nich, Theo, musí na sebe převzít břemeno vůdce a zavést děti, včetně své sestry Abital, do bezpečí. Překonali stovky mil napříč Afrikou, prošly přes tři nehostinné země, bez vody a jídla, aby se dostali do uprchlického tábora v Keni. Čas plynul a naděje na lepší život pomalu bledla. Teprve po třinácti letech dostávají novou možnost opustit tábor a usídlit se v Americe. V Kansasu se setkají s Carrie Davisovou (Reese Witherspoon), která jim pomůže nejen začít život v nových podmínkách, ale otevře jim i svůj domov. (The Good Lie, USA. Keňa, Indie, 2014)

BRAND24

  • Jednotka, 20:25 – životopisné drama Jappeloup – Na začátku osmdesátých let se Pierre Durand vzdal slibné právnické kariéry a rozhodl se věnovat své jediné vášni – parkurovému jezdectví. Celou svou budoucnost vsadil na jedinou kartu, mladičkého valacha jménem Jappeloup. Nikdo mu nevěřil, kůň byl příliš malý, svéhlavý a zbrklý. Navzdory všem svým chybám byl ale vynikající skokan. Závod od závodu se Jappeloup Pierrem dostávali do popředí parkurové branže. Jejich první účast na olympiádě v Los Angeles skončila fiaskem, ze druhé v Soulu v roce 1988 však přivezli zlato. (Touha zvítězit, Francie, Kanada, 2013)

  • ČT2, 21:55 – romantická komedie Lásky jedné plavovlásky – Hrdinkou filmu je mladičká blondýnka Andula. Žije na internátě v malém středočeském městečku, kde na jednoho muže připadá deset žen – a většina je stejně ženatých. Andula touží, stejně jako většina jejich kamarádek, po trošce prosté lidské lásky. Je nezkušená, snadno uvěří slibům a lichotkám. Prožije večer ve společnosti tří obstarožních záložáků a téměř podlehne jednomu z nich. Až se konečně objeví ten pravý – mladý klavírista Milda… (Československo, 1965)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).