Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Adéla ještě nevečeřela, JCVD a Sociální síť

28. 11. 2011
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
28. 11. 2011

UVNITŘ VIDEO Pokud se chystáte dnešní večer strávit před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice. Každý den odpoledne vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova Cinema, 20:00 – Vražda v hotelu Excelsior - Do luxusního hotelu Excelsior přichází inspektor Brůžek, aby se ujal vyšetřování vraždy jisté Dany Matoušové. Když se záhy ukáže, že je případ komplikovanější, než se zpočátku zdálo, přicházejí mu na pomoc také kolega Bouše a jejich nadřízený, vrchní rada Vacátko. Podezřelých je mnoho, a jak se postupně ukáže, každý z nich držel v ruce vražednou zbraň, kterou se stala láhev od koňaku, nebo se alespoň nacházel v inkriminovanou dobu na místě činu.
  • Filmbox HD, 21:00 – JCVD - Na pomezí skutečnosti a fikce sledujeme Jean-Clauda Van Damma v příběhu o pádu hvězdy, jíž minulost odpírá právo na normální život. Vyčerpán soudním řízením i filmovými manažery a producenty, kteří jej poslední roky jen okrádají, se vrací do rodné Belgie. Nejraději by si lehl do prvního hotelu a prospal několik dní a nocí, ale v Bruselu stále platí za hvězdu, a tak ho každou chvíli někdo zastaví a chce se s ním dát do řeči nebo aspoň vyfotografovat. Jean-Claude navíc musí do dnešního poledne uhradit honorář svému právníkovi, jenže kreditní karta je prázdná. Chvíli poté, co Jean-Claude vejde do dveří místní pošty, ozve se výstřel.
  • Doma, 21:05 – Samotář v Seattlu - Architekt Sam (Tom Hanks) truchlí nad smrtí své ženy. Jeho malý syn chce, aby si táta někoho našel, a tak zavolá do oblíbeného nočního rozhlasového pořadu a přinutí tátu, aby promluvil do éteru. V autě ho uslyší mezi desetitisíci jiných také Annie (Meg Ryanová), které Sam docela učaruje. Sam je přesvědčen o čarovné moci lásky a je tak trochu idealista, Annie je ryze praktická novinářka, která má o všem svoje pochybnosti. Ve filmu dochází k četným velmi zábavným scénám zachycujícím zvyklosti lidí při námluvách a schůzkách.
  • HBO, HBO HD; 21:30 – Sociální síť - Ve filmu The Social Network divákům režisér David Fincher a scenárista Aaron Sorkin umožňují nahlédnout do okamžiků, kdy vznikal Facebook, nejrevolučnější sociální fenomén nového století, prostřednictvím odlišných pohledů hyperinteligentních mladých mužů, kteří svorně tvrdí, že právě oni byli u toho, když Facebook vznikl. Výsledkem je drama plné tvoření i destrukce, drama, které se zcela záměrně vyhýbá jediné interpretaci, ale místo toho poukazuje na rozpory v subjektivních výkladech událostí, aby tak zrcadlilo stále se měnící sociální vztahy, které jsou pro naši současnost charakteristické.
  • TV Barrandov, 21:40 – Adéla ještě nevečeřela - Neporazitelný soukromý detektiv Nick Carter přijíždí do Prahy řešit případ, s nímž si zdejší policie neví rady. Je vyzbrojen geniálním mozkem a nejnovějšími převratnými vynálezy, cestou z New Yorku hravě zvládl češtinu. Na místě, zejména v malebných hospůdkách nad orosenou sklenicí, ovšem zjišťuje, že v Čechách všechno chodí trochu jinak než v Americe. Podaří se mu překazit ďábelské plány zločinného hraběte von Kratzmar a zachránit květ nevinnosti líbezné Květušky?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).