Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: prezidentský duel, Zjizvená tvář, Volání o pomoc a Matrix

4. 1. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • TV Barrandov, 20:00 – western Pro hrst dolarů - Do malého městečka na americko-mexické hranici přijíždí osamělý pistolník Joe. Nechá se najmout na práci jedním místním klanem s nepoctivými praktikami. Přitom spolupracuje i s klanem protivníka, a tak oběma stranami manipuluje. Sleduje pouze svůj cíl, vyvolat nepokoje a mít s toho svůj zisk. Italsko-španělský western (1964)
  • Nova Cinema, 20:00 – scifi thriller Matrix - Film popisuje svět v Matrixu, rozsáhlém počítačovém systému, na který jsou připojeni lidé žijící v něm svůj virtuální život. Tito lidé, jejichž mozek je napojen do Matrixu, si neuvědomují, že nežijí skutečný život a že je jim pouštěna do mozku virtuální realita. Jsou takto nevědomky využíváni stroji s umělou inteligencí, které převzaly dominanci na planetě. Tyto stroje efektivně chovají a pěstují lidstvo jen pro energii z lidských těl, díky níž fungují. (Wikipedia) Americký scifi thriller (1999)
  • Prima family, 20:15 – Prezidentský duel 2013 - diskusní souboj největších favoritů přímé prezidentské volby – Miloše Zemana a Jana Fischera
  • ČT 2, 22:00 – krimi thriller Zjizvená tvář - Klasické drama Howarda Hawkse Zjizvená tvář (1932), inspirované osudem proslulého chicagského gangstera Ala Caponea, se po více než padesáti letech dočkalo nového zpracování. Scenárista Oliver Stone a režisér Brian De Palma ovšem děj posunuli do současnosti, italského zločince nahradili kubánským emigrantem a pašování alkoholu distribucí drog. Americký krimi thriller (1983)
  • Nova, 23:40 – drama Volání o pomoc - Úspěšný zubař vede poměrně spokojený život se svou manželkou a dvěma dětmi. Pak ale cestou domů potká svého spolubydlícího z vysoké školy a jeho život se změní. Musí pomoci svému příteli, který ve svém životě prožil obrovskou tragédii a stále více se uzavírá do sebe. Jenže on sám se přitom nebezpečně odcizuje vlastní rodině. Americké drama (2007)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).