Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Policejní akademie, Rebelka a Kmen Andromeda

6. 5. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Warner Bros
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – komedie Policejní akademie – Starostka amerického města otevřela dveře Policejní akademie nové generaci policistů: přijat je každý, kdo o to požádá, bez ohledu na výšku, váhu, věk, pohlaví, rasu, vyznání či vzdělání. Když vidíte, kdo se hlásí, myslíte si, že se starostka zbláznila. Myslí si to i policejní instruktoři, kteří se snaží vyhodit bažanty dřív, než někoho napadne udělat z nich policajty. (Police Academy, USA, 1984)

  • Nova, 20:20 – animovaný film Rebelka – Už od starých časů se po mnoho generací šíří příběhy o epických bitvách a mystických legendách v drsné a tajemné Skotské vysočině. Ve filmu se k legendě přidá nová pověst, když odvážná Merida stane tváří v tvář tradici, osudu a nejkrutější bestii. Merida je zkušená lučišnice a impulzivní dcera krále Ferguse a královny Elinor. Je odhodlána jít si v životě svou vlastní cestou a vzepře se starému zvyku zasvěcení pánům země. (Brave, USA, 2012) 

  • ČT 2, 21:20 – thriller Hamilton: Pokud jde o vaši dceru – Carl Hamilton kdysi míval rodinu, kterou však zničil krutý akt pomsty. Únos jeho sedmileté kmotřenky mu teď všechny ty bolestné okamžiky připomněl. Když se na internetu objeví fotky Natalie s rouškou, je jasné, že únos míří proti její matce Ewě Tanguy, šéfce švédské bezpečnostní policie. (Hamilton 2: Men inte om det gäller, Švédsko, 2012)

BRAND24

  • Prima, 21:35 – akční film Operace Zlomený šíp – Zlomeným šípem je ve vojenské terminologii označována ztracená nukleární zbraň. V našem případě mají krádež na svědomí dva elitní piloti speciální bombardovací jednotky. Zatímco jeden chce ukradenou zbraň zneužít, druhý se mu v tom po prvotní spolupráci snaží zabránit, čímž chce očistit své jméno. (Broken Arrow, USA, 1996)

  • Prima Cool, 22:15 – sci-fi Kmen Andromeda – Do malého městečka v Utahu se po srážce s meteoritem zřítila americká vojenská družice. Na svých panelech nese zhoubný virus, který během krátké doby usmrtí většinu obyvatel. Záhadným způsobem se podaří přežít pouze malému kojenci a starému alkoholikovi. (The Andromeda Strain, USA 2008)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).