Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Lovecká sezóna, Rocky, Velká iluze a Padlé ženy

7. 12. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova Cinema, 20:00 – animovaná komedie Lovecká sezóna – Do života zdomácnělého medvěda Booga vtrhne jako uragán vychrtlý a upovídaný jelenec Elliot. Přesvědčí ho, aby opustil svůj pohodlný domov v garáži správce parku a okusil, jak chutná život v opravdové přírodě. Věci se ale rychle začnou vymykat kontrole… Americká animovaná komedie (2006).
  • Fanda, 20:05 – drama Rocky – Slavné boxerské drama outsidera, který dostal šanci a zvítězil sám nad sebou. Titulní hrdina, neúspěšný třicetiletý boxer Rocky Balboa, pracuje jako výběrčí dluhů pro místního lichváře, boxuje v pokoutních zápasech a neúspěšně se dvoří Adrian, plaché prodavačce v obchodě s drobným zvířectvem. V době, kdy bývalý trenér vyhodí Rockyho z tělocvičny, protože se mu zdá, že jako boxer promrhal svůj talent a je vyřízená existence, chystá se ve Filadelfii boj o titul mistra světa v těžké váze. Americké drama (1976).
  • ČT 2, 21:40 – válečný film Velká iluze – Velká iluze režiséra Jeana Renoira je jeden z nejslavnějších protiválečných filmů. Dva francouzští důstojníci, kapitán De Boildieu (Pierre Fresnay) a poručík Maréchal (Jean Gabin) jsou sestřeleni nad bojovou linií nepřítele a posláni do zajateckého tábora. Součástí jejich monotónního života, v němž převažují marné snahy, jak zabít čas, jsou také sny a naděje na útěk. Díky vzájemnému porozumění s ostatními vězni pomáhají budovat tajný podzemní východ. Osud je k nim však nemilosrdný. Den před plánovaným útěkem dochází k přesunu zajatců… Francouzský film (1937).
  • STV 2, 22:05 – drama Padlé ženy – Irsko, šedesátá léta. Dívky a ženy, které vedly lehký život, staly se oběťmi znásilnění, nebo jsou svobodnými matkami, odvádějí do kláštera. Žádná z nich však netuší, co ji čeká za zdmi, kde si má odpykat trest. Tvrdá práce je asi to nejmenší zlo. Musí čelit despotickému a ponižujícímu zacházení řádových sester a zejména matky představené, která tvrdí, že dělá vše pro jejich dobro a odvolává se na vůli Boží. Irské drama (2002).
  • Nova, 22:25 – akční komedie Policajt z Beverly Hills – Černošský detektiv Axel Foley představuje pro svého šéfa skutečnou „noční můru“, protože každou akci řeší po svém, a přitom často bez ostychu překračuje zavedené předpisy. Když se čirou náhodu stane svědkem vraždy svého přítele Mikea, zabrání mu policejní šéf Todd vměšovat se do řešení případu. V tu chvíli se Axel vydává na vlastní triko z Detroitu do Beverly Hills hledat pachatele… Americká komedie (1984).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).