Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Hačikó: Příběh psa, Chalupáři, Uprchlík a Dotěrný chlap

28. 6. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • CS Film, 20:00 – hudební komedie Lov na mamuta – Mladý odborník v kybernetice se s upřímným zápalem věnuje své práci účetního v cirkuse a stejně upřímně miluje dceru ředitele výzkumného ústavu. Navíc by rád prosadil svůj epochální vynález. Dramatik Oldřich Daněk označil filmovou adaptaci vlastní stejnojmenné hry jako nepravděpodobnou hudební pologrotesku. Český film (1964).
  • Nova Cinema, 20:00 – rodinný film Hačikó: Příběh psa – Neuvěřitelný příběh o věrnosti psa ke svému pánu natočený podle skutečné události. Americký profesor dojíždí denně vlakem do práce. Jednoho dne najde na nádraží opuštěné štěně zvláštní japonské rasy akito. I když je manželka nejdřív proti tomu si ho nechat, láska jejího manžela ke psu ji nakonec přesvědčí. Hači, jak pejska pojmenují, denně doprovází svého pána na nádraží a večer ho zde opět vítá. Japonsko-americký film (2009).
  • ČT 1, 20:10 – seriál Chalupáři (1/11) – Evžen Huml, bývalý kontrolor obchodních inventur, se vrací z lázní, nastupuje do invalidního důchodu. Je vdovec, bydlí v Praze ve společné domácnosti s dcerou Jarčou, jejím mužem (taxíkářem Krbcem) a dospívajícím vnukem Slávkem. Profesionální deformace jej vede k neustálým konfliktním situacím. Řešení se na bízí v koupi volné chalupy ve vesnici Třešňová… Český seriál (1975).
  • Markíza, 21:40 – akční thriller Uprchlík – Byl spokojený jako málokdo. Úspěšný chirurg s vysokými příjmy, luxusním vozem a pohodlnou vilou. Mezi přáteli oblíben, mezi kolegy uznáván. To vše se jednoho večera drastický změnilo. Doktor Richard Kimble (Harrison Ford) po návratu z nemocnice nalézá svou milovanou krásnou manželku s roztříštěnou hlavou v tratolišti krve. Vzápětí se brutální útočník vrhne i na něj. Krátký zmatený zápas, násilník prchá a doktor zoufale objímá svou umírající manželku. Policisté mu nevěří a ještě včera bezúhonný muž se stává hlavním podezřelým. Americké drama (1993).
  • ČT 2, 21:45 – komedie Dotěrný chlap – Nájemný vrah Ralf Milan (Lino Ventura) má objednávku na zastřelení obviněného bývalého vysokého soudního úředníka, který se rozhodl promluvit před soudem. Precizně připravenou akci mu však začne narušovat dotěrný soused z vedlejšího hotelového pokoje Francois Pignon (Jacques Brel). Ten se chce v hotelovém pokoji oběsit, kvůli zhrzené lásce. Když chce hotelový poslíček zavolat policii, což se Ralfu Milanovi vůbec nehodí, rozhodne se, že situaci vyřeší sám. Netuší však, že zbavit se dotěrného chlapa bude nad jeho síly. Francouzsko-italská komedie (1973).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).