Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Češi na semifinále Davis Cupu, Slaměný klobouk a Pulp Fiction

14. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 4, 15:25 – semifinále Davis Cupu Argentina – Česko – Přímý přenos prvního dne semifinále tenisového Davis Cupu s českou účastí.
  • ČT 2, 21:40 – film Rok nebezpečného života – Indonésie, rok 1965. Revoluce klepe na dveře. Zahraniční novináři, kteří přijeli napsat o rostoucím neklidu v zemi, jsou Sukarnovou vládou drženi stranou všeho dění. Ale se správnými kontakty se dostanete k velkým příběhům. Australský reportér Guy Hamilton je na stopě právě takovému příběhu, ačkoliv ví, že zveřejnění jakékoli informace odhalí jeho zdroj. Australský film (1982).
  • CS Film, 22:00 – česká komedie Slaměný klobouk – Zmatky kolem dámského klobouku sežraného koněm se násobí dalšími komplikacemi s opožděným svatebním obřadem… Slavná fraška Eugena Labicheho se dočkala divácky vděčného přepisu hýřícího barvami, kulometně se řítícími rozmluvami a dvojsmyslnými narážkami. Hvězdné herecké obsazení: M. Kopecký, V. Menšík, I. Janžurová, K. Fialová, P. Landovský, S. Zázvorková. Česká komedie (1971).
  • STV 2, 22:00 – film Gosford Park – William a Sylvie McCordleovi pořádají na svém honosném venkovském sídle sjezd aristokracie různého vlivu a postavení. Dějem radikálně zamíchá tajemná vražda, od které příběh nabírá na rychlosti a řítí se k originálnímu, šokujícímu a nepředvídatelnému finiši, jak se sluší na velikou personu světové kinematografie, Roberta Altmana. Britské komediální drama (2001).
  • Prima family, 22:50 – film Pulp Fiction: Historky z podsvětí – Tři na první pohled nesouvisející historky z krvavého podsvětí tvoří jeden příběh plný stylizovaného násilí, drog, dnes už kultovních dialogů a hlavně absurdních situací a nečekaných dějových zvratů. Kultovní americký film (1994).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).