Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Amadeus, Stalingrad a 7 divů Sluneční soustavy

17. 2. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
17. 2. 2012

UVNITŘ VIDEO Pokud se chystáte dnešní večer strávit před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů. Každý den v poledne vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • HBO, HBO HD – romantická komedie Na tuhle nemám – Průměrný mladík Kirk nemůže uvěřit, že se do něj zamilovala inteligentní, kultivovaná a fantasticky krásná Molly. Kirkovi kamarádi, jeho bláznivá rodina a dokonce i jeho bývalá přítelkyně jsou z novéhu vztahu perplex, podobně jako on sám. Americká romantická komedie (2010).
  • Cinemax, 20:00 – válečný film Stalingrad – Na jaře roku 1942 se vydala německá vojska do Sovětského svazu, aby dobila Stalingrad. Hitler špatně vyhodnotil houževnatost Rudé armády, přesvědčen, že si město podmaní dřív, než přijde zima. Chabě oblečení a bez potravinových zásob, nacistická vojska, opuštěná svými vůdci, doslova vyhladověla k smrti. Německý film (1993).
  • Nova Sport, 20:05 – fotbalový přenos Dukla Praha – FC Viktoria Žižkov – Úvodní zápas jarní sezóny nejvyšší domácí fotbalové soutěže, Gambrinus ligy. O přestávce mezi poločasy Studio.
  • ČT 2, 21:05 – film Amadeus – Strhující drama závisti , žárlivosti, intrik a vášnivé lásky k hudbě. Jeden z nejlepších filmů historie, oceněný osmi Oscary, v režisérském sestřihu Miloše Formana (1984/2001).
  • Spektrum, 21:20 – dokument Sedm divů sluneční soustavy – Prameny skryté v ledu vysokém bezmála až 100 kilometrů: nekonečný oceán pod silnou ledovou krustou; gigantické sopky, vedle nichž by i Mount Everest vypadal jako trpaslík – to všechno jsou přírodní divy, které se nacházejí v těsném sousedství planety Země. Sluneční soustava není jen naším domovem: z hlediska člověka ji můžeme zároveň považovat i za nejprobádanější a nejznámější část vesmíru. Je nejvyšší čas, aby se diváci seznámili s fantastickým obrazovým materiálem pořízeným a nashromážděným meziplanetárními sondami, technickými prostředky vyvinutými pro výzkum Marsu, kosmickými teleskopy a družicemi. V našem filmovém seriálu připadne hlavní role právě těmto skutečně neobyčejným snímkům, zobrazujícím Sluneční soustavu dosud naprosto nevídaným způsobem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).