Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Váňa, Vesničko má středisková, Život je zázrak a Jméno růže

30. 12. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT Sport, 13:00 – MS v hokeji do 21 let: Česko – Lotyšsko – Přímý přenos utkání mistrovství světa v hokeji do 21 let z Ruska
  • ČT 2, 20:00 – dokument Váňa – Filmový portrét legendárního žokeje a osminásobného vítěze Velké pardubické postupně odkrývá jeho vnitřní svět a zázemí dostihového sportu. Josef Váňa si získává diváky svou otevřeností, humorem i lidovou mluvou. Dokument Jakuba Wágnera (2012).
  • Nova, 20:20 – česká komedie Vesničko má středisková – Nezapomenutelný film, ve kterém režisér Jiří Menzel spojil svůj smysl pro poezii všedního života s inteligentním a laskavým humorem scénáristy Zdeňka Svěráka, nabízí úsměvnou a dnes i nostalgickou mozaiku, ve které se můžete setkat s řidičem družstevního náklaďáku Pávkem a jeho závozníkem, mentálně zaostalým Otíkem Rákosníkem, ke kterému se Pávek chová jako k vlastnímu, i když mu Otík ve své prostotě připravuje jeden malér za druhým. Česká komedie (1985).
  • STV 2, 21:35 – válečná hudební komedie Život je zázrak – Bosna 1992. Luka, srbský inženýr z Bělehradu, se usadí ve vesnici na konci světa se svojí ženou Jadrankou,operní pěvkyní, a se synem Milosem. Luka připravuje stavbu železnice, která přemění tento zapomenutý kraj v turistický ráj. Hluboce ponořen do práce a zaslepen přirozeným optimismem, Luka jako by ani nevnímal stálé hřmění blížící se války. Když boje vypuknou, Lukův život je vzhůru nohama. Jeho žena Jadranka se mu ztratí v objetí jednoho muzikanta, zatímco jeho syn je povolán na frontu. Válečná komedie Emira Kustirici (2004).
  • Prima family, 22:10 – mysteriózní film Jméno růže – Vzdělaný františkánský mnich William z Baskervillu s novicem Adsem z Melku přijíždějí v roce 1327 do benediktinského opatství na severu Itálie. Místní opat je žádá, aby vyšetřili záhadnou smrt výtečného iluminátora, ke které zde právě došlo. Nikdo z nich ještě netuší, že nebyla poslední… Francouzsko-italsko-německý film podle slavného románu U. Eca (1986).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).