Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: V plném slunci, Wallander, Bathory a Con Air

27. 9. 2015
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 2, 20:00 – thriller V plném slunci – Tom (Alain Delon) a Philippe (Maurice Ronet), na první pohled dva mladí muži, kteří si užívají život plnými doušky na italské riviéře. Ve skutečnosti je mezi nimi však nepřekonatelný rozdíl – postavení a moc, které člověku dávají peníze. Philippe může rozhazovat plnými hrstmi a Tom, nepříliš úspěšný herec, je závislý na tom, zda zůstane v Philippově přízni. Uzavřel totiž s Philippovým otcem obchod, má přivézt marnotratného syna zpátky domů do Ameriky, a pak teprve dostane plnou výši odměny. Philippe dává Tomovi najevo, jak jím pohrdá a jak hluboký je mezi nimi rozdíl. Tom touží nejen po životě, který mu nebyl dán, ale i po Philippově dívce. A nad hlavou žhavé slunce, které pálí stejně jako jeho touha… Francouzský film (1960)
  • Prima Cool, 20:00 – rodinná komedie Sám doma 2: Ztracen v New Yorku – Malého Kevina tentokrát nezapomenou doma, ale ztratí se na letišti. Zatímco jeho rodina letí na vysněnou dovolenou do Miami, malý chlapec omylem odlétá do New Yorku. Zpočátku je vylekaný, ale když má u sebe všechny otcovy peníze, ubytuje se v nejdražším hotelu a začne si užívat vánoční pohodu. Ještě netuší, jaké nepříjemné setkání ho čeká… Americký film (1992)
  • RTVS Dvojka, 20:20 – krimifilm Wallander – Kurt Wallander (Kenneth Branagh) vede kriminalistické oddělení Ystadské policie. Jeho denní náplní je výslech podezřelých a vyšetřování vražd, ani po letech ale nedokáže ze své podstaty pochopit násilí, které ho stále obklopuje. Do svého zaměstnání je však maximálně ponořen, což v důsledku vede krom obdivuhodného nasazení a schopnosti empatie s oběťmi také k věčné únavě a faktu, že mimo práci nemá krom dospělé dcery nikoho; manželka ho opustila a na budování přátelských vztahů není čas. Britsko-švédský film (2008)
  • ČT 1, 21:45 – historické drama Bathory – Za největší vražedkyni všech dob označila Guinnessova kniha rekordů nejbohatší uherskou šlechtičnu, která se prý koupala v krvi krásných panen, Alžbětu Báthoryovou. Ani historici nemají jasno, zda právem, či neprávem. Poodhrnout roušku tajemství, vyvrátit krvavou legendu a ukázat, že už v době renesance šlo o politicko-mocenské intriky, se rozhodl autor scénáře a režisér Juraj Jakubisko. Česko-slovenský film (2008)
  • Joj, 22:50 – akční thriller Con Air - Cameron Poe odseděl osm let za neúmyslné zabití. Bránil svoji těhotnou manželku před skupinkou násilníků a nedokázal udržet na uzdě své bojové instinkty průzkumníka armády Spojených států. Dnes bude Cameron společně se svým nemocným přítelem konečně propuštěn. Čeká ho setkání s věrnou manželkou a osmiletou dcerkou, která se narodila tři měsíce po jeho odsouzení. Ještě pár hodin za mřížemi ve speciálním transportním letadle pro trestance a pak…sladká svoboda a láska nejbližších. Letadlo, ve kterém jsou v klecích přepravovány také nejodpornější lidské bestie, má speciálně vycvičenou ostrahu. Přesto se parta zločinců vedená ďábelským Cyrusem zmocní po krvavé bitce letadla. Nyní se nejhorší zločinci Ameriky chystají zmizet kdesi na plážích jižního Pacifiku. Americký film (1997)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).