Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Spalovač mrtvol, Loupež po italsku a České hokejové hry

28. 4. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT Sport, 17:30 – Česko – Rusko - Přímý přenos utkání Českých hokejových her v Brně
  • Nova Cinema, 20:00 – akční krimi thriller Loupež po Italsku - Jejich geniální plán byl promyšlen do nejmenších detailů a proveden naprosto bezchybně. Konečně, každý z nich byl špičkovým profesionálem ve svém oboru a Charlie (Mark Wahlberg) by za svůj tým dal ruku do ohně. Zdařil se i únik, přestože to byl jeden z nejstřeženějších paláců v Benátkách. Ale jeden z nich zradil a právě Steveovi (Edward Norton) spadl do klína přímo pohádkový poklad. Jeho podraz zaplatil životem kasař John (Donald Sutherland), veterán, který sobě i dceři slíbil, že pak už pověsí řemeslo na hřebík. Stella (Charlize Theronová) podědila zlaté kasařské ruce po otci jen s tím rozdílem, že ona stojí na straně zákona. Pro Charlieho tedy není snadné získat ji na svou stranu a přesvědčit, že cílem nejsou jen oslnivě blyštivé zlaté cihly, ale především pomsta za smrt kamaráda, jejího otce. Americko-britský akční krimi thriller (2003)
  • CS Film, 20:00 – drama a horor Spalovač mrtvol - Konec 30. let: pan Karel Kopfrkingl je obětavý zaměstnanec pražského krematoria a vzorný otec rodiny, který důsledně dbá o řádný chod domácnosti a všestrannou výchovu svých dětí. Rád předčítá ze své oblíbené knihy o Tibetu. Tíživá atmosféra napjaté doby násobí všeobecný strach. Kopfrkingl spolupracuje s nacistickými okupanty a s obludnou samozřejmostí se zbavuje všeho nebezpečného ve svém okolí, i členů vlastní rodiny. Jeho velká a nebezpečná kariéra začíná. Životní role Rudolfa Hrušínského a ve všech složkách nejdůsledněji realizovaný titul z filmografie Juraje Herze. I když se Spalovač mrtvol nemohl po dlouhá léta objevit ani v kinech, ani v televizi, sotva lze tento titul pominout ve výčtu nejhodnotnějších českých filmů. Československé drama a horor (1968)
  • Joj, 20:30 – akční dobrodružná komedie Rytíři ze Šanghaje - Poté, co v komedii Tenkrát na východě zkrotili Divoký západ, jsou Chon Wang (Jackie Chan) a Roy OBannon (Owen Wilson) zpět v akci. Tentokrát si vyřizují účty v prostředí civilizovaného Londýna. Když se Wangův odloučený otec stane obětí záhadné vraždy, vydávají se Wang a Roy v jeho stopách do Anglie s vidinou spravedlivé odplaty. Wangova sestra Lin (Fann Wong) má stejný nápad a při svém pátrání odhalí celosvětovou konspiraci, která má vyústit ve vyvraždění celé královské rodiny – téměř nikdo jí však nevěří. Americko-britská akční dobrodružná komedie (2003)
  • Prima family, 22:20 – mysteriózní scifi thriller Proroctví - Zádumčivá školačka kdysi uložila do časové schránky list papíru, na který zapsala data katastrof, které se stanou v příštích letech, včetně místa a počtu obětí. Po padesáti letech toto proroctví rozluští astrofyzik John, ovšem ani on sám netuší, kolik dalších a mnohem horších událostí podivný dokument předpovídá. Americko-britský mysteriózní scifi thriller (2009)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).