Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Dallas Stars - St. Louis Blues, Samotáři a Nebeští jezdci

3. 3. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • CS Film, 20:00 – válečné drama Nebeští jezdci - Podzim roku 1942. Posádku bombardéru typu Wellington tvoří první pilot a kapitán letadla Čechoslovák Pavel, druhý pilot Angličan Frank, navigátor Angličan George, telegrafista Kanaďan Tommy a palubní střelci Študent a Prcek, oba Čechoslováci. Noční nálet na Düsseldorf skončí úspěšně a jejich letoun se vrací šťastně na základnu. Takové štěstí už však neměla posádka dalšího letounu, který byl nucen nouzově přistát na moři a je považován za ztracený. Mladičká příslušnice WAAF Patricia odváží posádku do jídelny. Kapitán Pavel i ostatní dobře vědí o jejím vztahu se Študentem a mají pro ně porozumění. V jídelně se setkávají s polskou posádkou letounu, který nouzově přistál na jejich letišti. Večer si všichni jedou do městečka zatančit, uprostřed nejbujnějšího veselí však ohlásí hlídka nepřátelský nálet. Československé válečné drama (1968)
  • Fanda, 21:10 – Dallas Stars – St. Louis Blues - Přímý přenos zápasu zámořské NHL
  • ČT 1, ČT 1 HD; 21:48 – tragikomedie Samotáři - Kultovní snímek režiséra Davida Ondříčka o mladých lidech, kteří se na konci 20. století uprostřed velkoměsta snaží nalézt lásku. Robert pracuje v cestovní kanceláři a rád rozplétá a splétá lidské osudy. Napomůže rozchodu studentky Hanky a rozhlasového moderátora Petra, který se pokouší pochopit život skrze nahrávky „opravdového života“, pouštěné do éteru. Česká tragikomedie (2000)
  • Nova Cinema, 21:50 – akční drama Mé druhé já – Moderátorka jednoho z newyorských rádií Erica Bain nesmírně miluje svého snoubence a užívá si všeho, co jí život štědře nabízí. Při náhlém brutálním útoku však o snoubence přijde a sama je velmi vážně zraněná. Zdrcená Erica se přes své neštěstí nedokáže přenést, po nocích bloudí temnými ulicemi města a pátrá po mužích, kteří jsou zodpovědní za její neštěstí. Její snaha sjednat spravedlnost na vlastní pěst je však jednoho dne prozrazena a Erica se rázem ocitá v centru pozornosti celého města.americko-australské akční drama (2007)
  • Nova, 22:30 – krimi thriller Dějiny násilí – Tom Stall (Viggo Mortensen) žije šťastný a klidný život se svou ženou Edie (Maria Bello) a jejich dvěma dětmi v malém městečku v Indianě. Jednoho dne Tom ve své restauraci překazí pokus o loupež, v sebeobraně zabije dva hledané zločince a jeho idylický život se od základů otřese. Tomovo hrdinství přiláká média a on se ocitne ve světlech reflektorů. Snaží se vrátit zpět ke svému jednoduchému a obyčejnému životu, ale marně. Navíc se objeví záhadný muž (Ed Harris), který tvrdí, že mu Tom v minulosti ublížil. Kromě tajemného muže se musí Stallovi vypořádat i se svým vzájemným vztahem, který se pod vlivem okolností začne pomalu hroutit. Americko-německý krimi thriller (2005)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).