Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Černobílý svět, Bestie musí zemřít, Statečné srdce a Revizor

22. 7. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • HBO, HBO HD; 20:00 – drama Černobílý svět - Černobílý svět byl natočen na motivy úspěšného bestselleru z pera Kathryn Stockett a zazářila v něm Emma Stone coby Skeeter, Viola Davis jako Aibileen a Octavia Spencer coby Minny. Příběh vypráví o třech velmi rozdílných a velmi výjimečných ženách z Mississippi šedesátých let, které se díky tajnému projektu, jenž porušuje všechna pravidla, spřátelí a společně budou čelit ohrožení. Z jejich velmi nepravděpodobné aliance vznikne pozoruhodný vztah, jenž jim všem dodá odvahu vystoupit z ulity a také je naučí, že hranice jsou občas od toho, aby se překračovaly, i když to znamená třeba postavit každého ve městě tváří v tvář měnící se době. Americko-indické drama (2011)
  • Prima family, 20:00 – historické romantické akční drama Statečné srdce - Film je inspirovaný skutečnou historickou postavou Williama Wallace, který se v 13.století postavil do čela odporu proti anglickému králi Eduardovi I. William se tajně oženil, aby se jeho žena Murron [Marn] vyhnula králem nařízenému právu první noci. Jednoho dne se ji však pokusí znásilnit angličtí vojáci, a když ji William brání, je prohlášen za psance a Murron popravena. Wallace se postaví do čela odporu proti anglické vrchnosti a získává spojence v princezně Isabelle, díky které se vyhne většině králových nástrah. Nakonec je však Wallace kvůli zradě vlastního vojska zajat. Americké historické romantické akční drama (1995)
  • CS Film, 22:00 – komedie Revizor - Ruské provinciální městečko očekává příjezd tajného revizora z hlavního města. Považují za něj mladého frajírka Chlestakova, který tudy projíždí. Ten se do této role ochotně vžívá, nechá se hostit a přijímá úplatky… Významné komediálně satirické drama od ruského dramatika N. V. Gogola. Československá komedie (1933)
  • ČT 2, 22:10 – krmi thriller Bestie musí zemřít - „Chci zabít člověka. Neznám jeho jméno ani tvář, ale najdu ho a zabiju.“ Na silnici leží malý chlapec v kaluži krve. Nedýchá. Řidič, který ho srazil, ani nezpomalil. Zůstala po něm jen skříň plná hraček a otec, pevně rozhodnutý připravit dokonalý plán, vraha vystopovat a nechat v bolestech umírat. Francouzsko-italský krimi thriller (1969)
  • TV Nova, 22:25 – akční mysteriózní romantický thriller Spiknutí - Co je skutečnost a co mystifikace? To ví jen on sám – newyorský taxikář Jerry Fletcher. Je to podivín, který každému pasažérovi vypráví o nejrůznějších spiknutích, v jejichž pozadí stojí oni. Jde tím na nervy nejen lidem, kteří ho vidí poprvé v životě, ale také právničce Alici Suttonové, jež pracuje na ministerstvu spravedlnosti. Ta sice Jerryho důkazy shovívavě vyslechne, ale nevěří mu stejně jako nikdo z okolí. Jerry, který Alici tajně miluje, ve svém bytě zachovává dokonalou konspiraci. Americký akční mysteriózní romantický thriller (1997)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).