Hlavní navigace

Televizní tipy na čtvrtek: začátek hokejové extraligy, Farinelli a Tajemství Santa Vittorie

13. 9. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 4, 19:00 – Piráti Chomutov – HC Kometa Brno - Přímý přenos utkání prvního kola Tipsport extraligy v ledním hokeji
  • MGM, 20:00 – válečné drama a komedie Tajemství Santa Vittorie - Anthony Quinn zde ztvárnil roli Itala Bomboliniho, starosty horské vesničky Santa Vittorio během 2. světové války. Když se vesničané dovědí, že ustupující fašisté budou procházet přes jejich vesnici, ukryjí ve starém římském hrobě milion lahví vína. Když poté fašisté přijíždějí, vyhrožují smrtí každému, kdo před nimi ukryje víno. Italo jim ovšem daruje jedinou láhev a Němci jsou ve své snaze přimět vesničany k odhalení úkrytu vína bezmocní. Americké válečné drama a komedie (1969)
  • Cinemax, 21:30 – životopisné hudební drama Farinelli - Snímek Farinelli se odehrává v okázalém světě 18. století v Itálii plné prvotřídního umění a hudby. Příběh sleduje dva bratry, Ricarda Broschiho a mladšího Carla. Aby si zachoval svůj překrásný hlas, podstoupí sedmiletý Carlo primitivní operaci a stane se kastrátem. Zpěváci si tímto způsobem mohou udržet vokální čistotu, kombinaci mužné síly a ženské jemnosti. Carlo má hlas anděla a vydává se na zářnou cestu plnou hudby a vášně. Farinelli je skvělý na jevišti, pohledný a brzy se o něm začnou vyprávět úplné legendy. Ale žárlivost ostatních celebrit, napjaté vztahy s bratrem a dalšími umělci, vrhají na jeho existenci nepříjemný stín. Italsko-belgicko-francouzské životopisné hudební drama (1994)
  • HBO, HBO HD; 21:45 – krátkometrážní dokument Záchrana pelikána č. 895 - Napínavý příběh z dílny režisérky Irene Taylor Brodsky vypráví o záchraně jedné z ptačích obětí ropné katastrofy v Mexickém zálivu. Pelikán hnědý byl dlouhých 45 let na seznamu ohrožených druhů. Po mnoha letech se ho konečně podařilo přestěhovat do jeho přirozeného prostředí v mexickém zálivu. Jenže poté vybuchla ropná věž koncernu BP a téměř vyhynutý pták se ocitl znovu v ohrožení. Každý den sršely z poškozeného vrtu miliony litrů ropy. Sedm tisíc ptáků následkem toho zemřelo. Americký krátkometrážní dokument (2011)
  • Film Europe Channel, 22:00 – drama Další rok - Kolem šťastného manželského páru obíhají nešťastné a osamělé životy jejich přátel a příbuzných. Jako jejich důvěrníci vidí do jádra všech jejich zamotaných životů, do jejich přátelství a osamělosti, do naděje a zoufalství, do vzniku nového i zániku starého. A to vše by bylo v pořádku, pokud by se jedna neprovdaná kamarádka nezamilovala do jejich syna. Režisér Mike Leigh, šestkrát nominovaný na Oscara, občas přezdívaný jako „antropolog s kamerou“, přichází s další skvělou studií lidských osudů. A v čase, který se odehraje ve filmu, mu na to stačí jeden rok. Britské drama (2010)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).