Hlavní navigace

Televizní tipy na čtvrtek: MS v hokeji Česko - Lotyško, Equilibrium a Hodný, zlý a ošklivý

10. 5. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 4, ČT 4 HD; 19:50 – MS v hokeji 2012 Finsko a Švédsko - Studio MS vysílá v přímém přenosu utkání Česko – Lotyšsko
  • Cinemax, 20:00 – film Hodný, zlý a ošklivý - Tři pistolníci, nepřátelé na život a na smrt, a každý zná část tajemství, bez něhož ti ostatní nikdy nenajdou ukrytý zlatý poklad. Jako první se o něm dozví zabiják Sentenza zvaný Krásnoočko, kterého najal desperát Baker, aby z jednoho farmáře vytáhl jméno, pod nímž se ukrývá jižanský voják Jakcson, který zpronevěřil 200 tisíc dolarů ve zlatě a ukryl je na neznámém místě. Bezcitný Sentenza zjistí, co potřeboval a pak zabije nejen farmáře a jeho rodinu, ale také Bakera, aby se mohl vydat za pokladem sám. Dřív než však stačí Jacksona najít, voják zemře. Těsně před smrtí však umírající prozradil úkryt ošklivci Tucovi a „hodnému“ Joeovi řečenému Bloňdák shodou okolností tak, že každý z nich zná polovinu tajemství. Přestože spolu ti dva mají nevyřízené účty a neustále se jeden druhého snaží podrazit, od té chvíle musí spolupracovat. Western (1966)
  • HBO 2, 20:25 – film Zdrojový kód - Když se kapitán Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) probudí v sedadle příměstského vlaku, netuší, kde se tam vzal. Naproti němu sedí Christina (Michelle Monaghan). Colter ji vidí poprvé v životě, ale Christina ho očividně dobře zná. Colter Stevens zjišťuje, že se probudil v těle jiného člověka. Než se stihne z nastalé situace vzpamatovat, je vlak rozmetán silným výbuchem. V zápětí se Colter se objeví v podivném bunkru izolovaném od okolního světa. Přes obrazovku k němu mluví důstojnice Goodwin (Vera Farminga) a požaduje informace o všem, co právě viděl. Kapitán Colter Stevens se stal součástí náročné mise, jejímž cílem je odhalení útočníka, který má na svědomí výbuch vlaku, v němž se Colter ještě před chvílí nalézal. Mysteriózní scifi thriller (USA, Francie, Kanada; 2011)
  • Film+, 22:35 – film Mezi nepřáteli - Mladý nadporučík plný ideálů (Benoît Magimel) velí základně v Alžírsku, zemi bojující za osvobození se od Francie. Zde se spřátelí s veteránem bez iluzí (Albert Dupontel) a místním mladíkem náležícím k jejich četě. Válka a její zvěrstva však brzy podrobí jeho morální hodnoty velmi těžké zkoušce. Film Mezi nepřáteli je založen na historických faktech a předkládá dobový pohled na válku. Odkrývá přeměnu vojáků v týrané vězně a spojenců v nepřátele. Válečné historické drama (Francie, Maroko; 2007)
¨
  • Filmbox Plus, 23:15 – film Equilibrium - Futuristický svět zavádí přísný režim – aby se zabránilo válce, dělá se vše pro potlačení emocí – jsou zakázané knihy, umění i hudba a city jsou zločinem trestaným smrtí. John Preston je špičkovým vládním agentem odpovědným za likvidaci těch, kteří porušují pravidla. Ztratí však krabičku s Proziem – drogou, která potlačuje emoce, a tak se z toho, kdo má hlídat zákon, stává ten, kdo začne bojovat za jeho zrušení. Akční scifi thriller (USA, 2002)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).