Hlavní navigace

Televizní tipy na čtvrtek: Hollywoodland, Lovci stínů a Jestli se rozzlobíme, budeme zlí

24. 5. 2012
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Joj Plus, 20:20 – film Jestli se rozzlobíme, budeme zlí - Hlavní cenou pro vítěze automobilových závodů je zbrusu nový závodní speciál. Potíž je v tom, že po dramatickém závodu projedou cílem, zaklesnuti do sebe, dva závodníci současně. Kid a Ben. Vůz je však jen jeden, a tak Kid navrhne, aby si dali závod v tom, kdo sní víc párků a vypije víc piva a vítězi pak připadne výhra. Vypraví se do lunaparku poblíž Benovy dílny a ve zdejší restauraci se pustí do závodu. Těsně před rozhodujícím párkem se však v lunaparku objeví banda gangsterů, kteří pod vedením Attily a Binga začnou demolovat vše kolem sebe a jednou z věcí, které zničí, je také nový vůz Bena a Kida. Akční komedie (Itálie, Španělsko; 1974)
  • Filmbox Plus, 21:45 – film S tebou i bez tebe - Stalo se to jednoho dlouhého a parného léta, v Londýně, v sedmdesátých letech minulého století. Tehdy si tichá Holly a excentrická Marina daly slib celoživotního přátelství. Pojilo je mnoho věcí neuspořádané rodinné vztahy, touha po dobrodružství, přání ochutnat zakázané ovoce. Řekli si všechno a o všechno se podělily. Byly mladé a svět jim ležel u nohou. A roky plynuly. Z dívek se staly ženy, které už okusily vše, co svět nabízí sex, lásku, rock ´n ´roll i životní ztráty. Nakonec se ukazuje, že ani to přátelství vlastně nebylo zas tak pevné, jak se na první pohled zdálo. Jen ty vzpomínky jim už nikdo nevezme. Drama (Velká Británie, Německo; 2001)
  • MGM, 23:25 – film Ideální milenka - Myslíte si, že víte všechno o milované osobě? Zamyslete se. Pokud jde o vaši manželku. Ray Reardon je očarujíci mladý úspěšný muž, majitel prosperující architektonické firmy. I když se zdá, že nemá žádné problémy, opak je pravdou. Právě prochází zlým životním obdobím – jen nedávno se rozvedl. Jeho přátelé se ho pokouší povzbudit a dokázat mu, že i být sám má své pozitivní stránky. Pro Raya je však manželství a osobní stabilita velmi důležitou složkou života. Jeho depresi však zlomí setkání s krásnou, citlivou a záhadnou Lenou Mathersovou, do které se zamiluje. Brzy se vezmou a Ray získá opět pocit životní stability. Když se jim narodí dítě, myslí si, že jejich štěstí už nic nenaruší.
  • ČT 1, 23:55 – film Hollywoodland - Pohled do světa oslnivé leč pomíjivé filmové slávy odkrývá i její odvrácenou tvář – aféry, korupci a nevyřešené záhady. Jednu z nich – údajnou sebevraždu úspěšného představitele Supermana George Reevese – vyšetřuje soukromé očko (Adrien Brody), detektiv bez peněz a zaměstnání. Nevěří, že „ocelový muž” by byl schopen tak zoufalého činu a rozhodne se dokázat, že se stal obětí nečisté hry. Klíčem k pátrání je Georgeova skandální milostná aféra. V detektivním příběhu z blyštivého prostředí hollywoodských studií 40. a 50. let excelují Adrien Brody (držitel Oscara za hlavní roli ve snímku Pianista), Ben Affleck a Diane Lane. Krimi drama (USA, 2006)
  • TV Barrandov, 22:30 – film Lovci stínů - Simon Hunt (Richard Gere) byl úspěšný novinář a zpravodaj z válečných konfliktů od Bosny až po Irák. Podaří se mu získat zprávu, kde se ukrývá nejhledanější válečný zločinec Boghdanovič zvaný „Fox“, na kterého je vypsaná odměna 5 000 000 dolarů. Vypraví se do Bosny, spojí se svými bývalými kolegy a začíná lov plný akce, při kterém jde doslova o život. Dobrodružný thriller (USA, Chorvatsko, Bosna a Hercegovina; 2007)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).