Hlavní navigace

Televizní tipy na čtvrtek: Fontána, Poušť Namib - boj o přežití a PGA Tour 2013

28. 2. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 2, 20:00 – dokument Poušť Namib – boj o přežití - Namib – vyprahlá poušť, přesto plná života. Filmař Thomas Behrend a novinářka Birgit Petersová se vydávají na cestu, aby prozkoumali jednu z nejextrémnějších končin naší Země. Namib je unikátním životním prostředí a rovněž také jedním z nejsušších míst na Zemi. Skutečnost, že by zde mohl být život, se zdá laikům nemyslitelná, avšak Namib ukrývá řadu tajemství. V „Údolí smrti“ běžně denní teplota přesahuje 50 stupňů Celsia. Právě zde začíná expedice – v místě, kde jedinými svědky dávného života jsou zuhelnatělé kostry stromů.
  • Prima Zoom, 20:00 – dokument Hitlerovi válečníci - Seznamte se blíže se šesti Hitlerovými generály, kteří měli hlavní vliv na průběh druhé světové války
  • Fanda, 20:20 – mysteriózní krimi thriller Nebezpečný klient - Nováček Brad Renfro hraje jedenáctiletého Marka Swaye, který váhá mezi tím, co ví a co nemůže nikdy říct. Pokud řekne to, co ví o vraždě mafiána, hrozí mu smrt z rukou najatého zabijáka. Avšak ambiciózní federální prokurátor tlačí tak dlouho, dokud mu Mark všechno neprozradí. Tak se z nij stává cíl ve smrtelné hře. A jeho jediným spojencem je odvážná advokátka (Susan Sarandon), která pro něj riskuje svoji kariéru – a neočekávaně také svůj život. Americký mysteriózní krimi thriller (1994)
  • ČT Sport, ČT Sport HD; 21:40 – PGA Tour 2013 - Přímý přenos mezinárodního golfového turnaje z USA
  • Nova Cinema, 21:45 – romantické scifi drama Fontána - Příběh o dlouhé životní cestě muže, který se rozhodl postavit osudu a svést s ním věčný boj o záchranu milované ženy. Tomas je vědecký pracovník, který zkoumá vliv určitých preparátů na zhoubné nádory a to převážně nádory mozku. Jeho mladá žena je jednou z těch nešťastných, která umírá. Tomas, který ji velmi miluje, pracuje proto jako šílený a chytá se každého stébla. Za tímto účelem dělá spolu s vědeckým týmem pokusy na opicích. Jednoho dne navrhne použít extrakt získaný z tajemného jihoamerického stromu. Americké romantické scifi drama (2006)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).