Hlavní navigace

Televizní tipy na čtvrtek: Bílý oleandr, Evropská liga UEFA, Milenci a Fiktivní zločiny

19. 4. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 4, 20:50 – Sporting Lisabon – Athletic Bilbao - Přímý přenos semifinálového utkání Evropské ligy UEFA.
  • MGM, 21:50 – film Fiktivní zločiny - V každém z nás doba dětství zůstává otisknuta nějakým jiným způsobem a důvody jsou různé. Ve vzpomínkách Soni Weilerové asi nejvíce zůstaly události z roku 1962, z doby, kdy se připravovala na maturitu. Žila tehdy se svým otcem a s mladší sestrou Gretou v Portlandu a začínala se svými literárními pokusy, s nimiž jí pomáhal učitel Webster. Hrdiny jejího vyprávění jsou především rodiče, éterická, do sebe poněkud uzavřená maminka Valery a otec Ray, který má plno energie a věčně přichází s nápady, jak vydělat spoustu peněz. Drama (USA, 1994)
  • Nova Cinema, 21:55 – film Bílý oleandr - „Nadešel čas oleandrů,“ poznamenala matka. „Když se milenci touto dobou navzájem zabijí, svede se to na vítr.“ To je vysvětlení autorky literární předlohy Janet Fitchové, za jakých okolností došlo k vraždě ze žárlivosti, kolem které se odvíjí příběh umělkyně Ingrid (Michelle Pfeiffer) a její odhodlané dcery Astrid. Ta se po matčině uvěznění za vraždu milence s odvahou odhodláním a humorem učí žít v pěstounských rodinách a pochopit svou osobnost.
  • TV Barrandov, 22:20 – film Milenci - Romantické drama z brooklynské Brighton Beach vypráví příběh mladého Leonarda (Joaquin Phoenix), který se po neúspěšném pokusu o sebevraždu vrací k rodičům. Ti ho mají rádi, ale nerozumějí mu. Záhy poznává dvě ženy: první je tajemná krásná sousedka Michelle (Gwyneth Paltrowová), která, jak Leonard brzy zjistí, svádí boj s démony své vlastní minulosti, tou druhou je milá a starostlivá Sandra (Vinessa Shawová), s níž se ho snaží dát dohromady rodiče. Romantické drama (USA, 2008)
  • Nova, 22:45 – film Můj soused zabiják - Montrealský zubař Nicholas Oseransky, přezdívaný Oz, žije na předměstí s manželkou Sophií a tchyní a ani jedna ho nemá v lásce. Kromě toho, že ho využívají, musí Oz splácet dluhy za tchána, který spáchal sebevraždu. Zvrat nastane, když pozná v novém sousedovi pověstného zabijáka Jimmyho Tudeskiho, který svědčil proti svému bossovi a odseděl si pět let. krimi komedie (USA, Kanada; 2000)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).