Hlavní navigace

Televize Z1 pošle zpravodaje do Bruselu a Moskvy

10. 5. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
10. 5. 2010

Své lidi bude mít již brzy v Bruselu a Moskvě také zpravodajsko-publicistická televize Z1. Ve videorozhovoru pro server Mediář.cz to řekl generální ředitel tohoto programu Zdeněk Šámal. Zpravodaj v Moskvě by se měl soustředit na finanční a ekonomické zpravodajství z Ruska, v Bruselu na ekonomickou agendu evropských struktur směrem k českým podnikatelům, bankéřům, finančníkům, uvedl Šámal pro Mediář.

BRAND24

Šéf první komerční zpravodajsko-publicistické televize u nás dále uvedl, že tento post by měl být spíše mluvícím. Nebudeme ho honit po západní Evropě, aby tam točil zábavné reportáže o tom, jak se ve Francii chystá víno, upřesnil v rozhovoru Šámal. Oživit by se mělo také zpravodajství na webu, které se má stát plnohodnotným obsahem pro internetové návštěvníky. Mimo jiné bývalý ředitel zpravodajství České televize ale připustil, že Z1 nebude na tomto poli soupeřit s již zaběhnutými servery. Nemělo by to podle jeho slov cenu.

Mediář.cz zároveň uvádí, že mezi největší finanční výdaje stanice patří ty na šíření signálu. Od ledna do dubna muselo vedení platit společnosti Czech Digital Group, operátorovi multiplexu 3, měsíčně tři miliony korun a od května je to o čtyři sta tisíc více. Se zvyšujícím se pokrytím má jít dokonce až o čtyři a půl milionu korun. Protože je v současné době k dispozici pouze jedna síť, multiplexy 1 (veřejnoprávní) i 2 jsou obsazeny, domlouvá se šíření velmi často. Každý měsíc činíme objednávku, konstatoval Šámal.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).