Hlavní navigace

Televize Public v DVB-T vysílat chce, ale ne za každou cenu

21. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
21. 5. 2009

Výkonná ředitelka televize Public Renata Pešková dnes pro server DigiZone.cz popřela informaci, která se objevila na stránkách jednoho z blogů na adrese media-outsider.blog­spot.com. Ten v krátké zprávě píše o tom, že tento kanál chce odejít s terestrického digitálního multiplexu 3 a je pro něj prioritou pouze kabel, IPTV nebo satelit. Tato informace mě docela naštvala, uvedla Pešková.

BRAND24

Ta sice přiznala, že stejně jako hudební televize Óčko a zpravodajský kanál Z1 má i tato stanice uzavřenou licenci se společností Czech Digital Group (CDG) prozatím pouze do 31. května, ale v jejím zájmu je zde vysílat i nadále. Čekají nás jednání o další spolupráci, potvrdila Pešková s tím, že však má stanovenou hranici, za kterou televize Public nepůjde. V případě, že se nedohodneme, přijmeme opatření, dodala výkonná ředitelka stanice.

Renata Pešková si také serveru DigiZone.cz postěžovala, že současný proces výběru sítí není ze strany státu regulován a malé televize tak nemají v podstatě možnost výběru, kde by chtěli vysílat. Není tedy pravda, že bychom nechtěli vysílat, ale náš postoj nemůže být jiný, uvedla pro DigiZone.cz Pešková. Současné multiplexy jsou obsazeny takto: síť 1 – Česká televize, síť 2 – velcí hráči (Nova, Prima, TV Barrandov), síť 3 – ostatní (aktuálně Óčko, Public, Z1), síť 4 – technické testy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).