Hlavní navigace

Televize Prima z Pardubic i Liberce bude zatím v DVB-T bez regionů

22. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
22. 4. 2010

Televize Prima zatím nenabízí divákům na Liberecku a Pardubicku takzvané regionální odpojováníve svém digitálním vysílání. V případě první lokality spřízněné TV Genus, druhé pak RTA Východní Čechy. O regionálním odpojování na Liberecku se uvažuje a s regionální televizí již jednáme. RTA Jaroslava Berky zatím o regionální odpojování neprojevila zájem, sdělil serveru DigiZone.cz technický ředitel Primy Patrik Slavík.

Digitální vysílání multiplexu 2 v obou lokalitách bylo zahájeno poměrně nedávno. Na Liberecku je zajímavá situace. Společnost FTV Prima, provozovatel české komerční dvojky, totiž šíří z Ještědu pouze své programy, tedy chybí zde stanice Nova, Nova Cinema a TV Barrandov. Spuštění multiplexu bylo naplánováno až na srpen letošního roku. Na Pardubicku je šířena síť 2 s nižším výkonem. V současné době se zde prozatím vysílá pouze 25 kW, ráno a večer dokonce s poloviční silou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).