Hlavní navigace

Televize Nova vysílání v prostorovém zvuku prozatím testuje

28. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
28. 6. 2010

Zařazení prostorového zvuku do vysílání televize Nova ve verzi s vysokým rozlišením obrazu (HDTV) proběhlo prozatím v rámci testu. Serveru DigiZone.cz to řekl technický ředitel stanice Ivo Ferkl. V této chvíli se jedná pouze o testovací vysílání na zapůjčené technologii. Tento testovací provoz chceme následně vyhodnotit a pak teprve rozhodneme, zda přejdeme na trvalý provoz, uvedl Ferkl.

BRAND24

K TÉMATU: Nova HD zařadila na satelitu a v multiplexu 4 audio stopu Dolby Digital

To je i podle technického ředitele nejsledovanější televize v Česku důvodem, proč zatím nebyla novinka komunikována veřejně například prostřednictvím tiskové zprávy. Pořady, které jsou v této chvíli opatřeny z výroby prostorovým zvukem, vysíláme v nativní podobě, ostatní pořady převádíme přes up-mix do formátu 5.0. Na tomto formátu jsme se dohodli s ostatními broadcastery, přiblížil Ferkl, co se může na Nově s prostorovým zvukem objevit. Ten je dostupný aktuálně například v terestrickém multiplexu 4, satelitních platformách CS Link a Skylink nebo kabelové síti UPC Digital.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).