Hlavní navigace

Televize Noe sice odmítá vysílat reklamu, podle RRTV ale tento závazek obchází

11. 2. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Radní vyzvali provozovatele křesťanské televize, aby vysvětlil, na základě jakého smluvního ujednání vysílá pořad Platinové písničky od České Muziky a spoty na časopis IN!

Dva reklamní formáty na křesťanské televizi Noe, která od svého vzniku programově odmítá vysílat reklamu, požaduje po jejím provozovateli vysvětlit Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Radní vyzvali ostravskou firmu Telepace, držitele vysílací licence TV Noe, aby osvětlila, na základě jakého smluvního ujednání se společností Česká Muzika vysílá pořad Platinové písničky. Stejné vysvětlení RRTV žádá v případě odvysílání spotů na Časopis IN!

ROZHOVOR: Krizi jsme nepocítili. Denně nám lidé posílají v průměru 100 tisíc, říká šéf TV Noe

Česká Muzika provozuje hudební televizi Šlágr TV, která od loňského podzimu testuje v celoplošném multiplexu 3. Firma se ale především zabývá vydáváním CD a DVD s lidovou hudbou, kterou nabízela i prostřednictvím speciálních pořadů na již zaniklých televizích Public a Stil. Nyní se obdobný formát Platinové písničky objevil i na televizi Noe. Ta veřejně deklaruje, že odmítá vysílat reklamu a živí ji především dary od diváků.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).