Hlavní navigace

Telekom Austria, provozovatel Volný TV, slaví v ČR 1. narozeniny

24. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
24. 9. 2008

Společnost Telekom Austria Czech Republic, provozovatel televize přes internetový protokol (IPTV), která na českém trhu vystupuje pod značkou Volný, oslaví brzo své první narozeniny. Vznikla 27. září loňského roku spojením společností Czech On Line, vystupující pod značkou Volný, a společnosti Etel, která na českém trhu působila od roku 1997. Firma nyní nabízí širokou nabídku telekomunikačních služeb jak pro domácnosti tak i firmy včetně produktu Volný TV.

BRAND24

PŘÍLOHA IPTV: Telekom Austria Czech Republic (Volný TV)

Volný využívá pro šíření IPTV vlastní síť pro vysokorychlostní připojení k internetu ADSL2+ (pronajímanou od Telefóniky O2). Technologické řešení je stejné jako u Telefóniky, při volbě přijímacích zařízení a programové struktury se firma nejprve chtěla inspirovat od mateřské společnosti Telekom Austria (viz článek IPTV v Česku: trojitá inspirace ze zahraničí), nakonec ale zvolila vlastní cestu. Zákazník potřebuje modem ASUS AM200g a set-top-box Motorola Kreatel VIP1510, které si pořídí buď sám, nebo je může získat za zvýhodněnou cenu v rámci objednávky služby Volný TV.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).