Hlavní navigace

Telefónica zajistí distribuci signálu z volebních studií i pro Českou televizi

24. 10. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Pro našeho tradičního partnera posíláme do terénu všech pět velkých přenosových vozů,“ uvedl manažer pro provoz služeb a zákaznických řešení Telefóniky Stanislav Houštecký.

Přenos signálu z volebních štábů do sídel České televizeČeského rozhlasu zajistí během pátečních a sobotních mimořádných voleb do parlamentu společnost Telefónica Czech Republic. Podle operátora jde o jednu z nejnáročnějších událostí, která na jeho techniky čeká. Manažer pro provoz služeb a zákaznických řešení Telefóniky Stanislav Houštecký konstatoval, že do terénu vyrazí všichni specialisté, kterým bude k dispozici veškerá přenosová technika. Pro našeho tradičního partnera, Českou televizi, posíláme do terénu všech pět velkých přenosových vozů, uvedl Houštecký.

UX DAy - tip 2

Přenosový vůz Otylka patřící společnosti Telefónica Czech Republic.
Autor: Telefónica Czech Republic

Přenosový vůz Otylka patřící společnosti Telefónica Czech Republic.

ČTĚTE TAKÉ: Babiš: chci odpolitizovat Českou televizi, Český rozhlas i Radu pro vysílání

V terénu budou k dispozici také dva menší vozy a tři přenosové kufry. Do terénu vysílá operátor 12 zaměstnanců. Přenosová technika společnosti Telefónica je přímo připojená k mobilnímu režisérskému pracovišti České televize, odkud dostává obrazovou a zvukovou stopu pro vysílání, a následně zajišťuje její komprimaci a transfer přímo do studia, upřesnila Kateřina Mikšovská z Telefóniky. Jednotlivé vozy jsou plně soběstačné a všechny podstatné prvky mají zálohované, aby ani v případě výpadku některého ze zařízení nedošlo k přerušení spojení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).