Hlavní navigace

TechniSat připravuje pro český trh dva nové televizory. Představí je, co nevidět

11. 9. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTOGALERIE První novinka bude disponovat dvěma tunery, druhá dokonce čtyřmi, kdy bude možné najednou využívat vždy dvě dvojice s výjimkou kabel-terestrika.

Dva nové televizory připravuje pro českýslovenský trh německá společnost TechniSat. Oba produkty představila německá firma na dnes končícím berlínském veletrhu IFA 2013. Jde konkrétně o modely TechniPlus 55 ISIO a TechniSmart 42. Skutečnost, že se oba televizory budou prodávat i na trzích bývalé federace, potvrdil serveru DigiZone.cz přímo na stánku TechniSatu Lukáš Štěpánek, manažer firmy pro náš region. Cena prvního modelu nebude zrovna z nejlevnějších. V přepočtu by mělo jít o přibližně 50 tisíc korun (2000 euro). Model TechniPlus 55 ISIO si poradí s 3D, HDTV a má k dispozici dva tunery.

BRAND24

Nový televizor dále disponuje připojením k internetu včetně portálu ISIO, umožňuje přístup k jednotlivým službám spojeným s videem na vyžádání, samozřejmostí je hybridní širokopásmové vysílání HbbTV. Tradiční funkcí pro televizory TechniSat je také SFI – vylepšený elektronický programový průvodce. Pomocí funkce ISIPRO je možné automaticky aktualizovat seznam kanálů. Díky funkci TechniMatic zůstává firmware přijímače stále v aktuálním stavu. Samozřejmostí jsou také funkce AutoInstall, TechniFamily, My TechniSat App, DVR Ready, TimeShift apod. Televizor je taktéž vybaven 2× rozhraním CI+.

Model TechniSmart 42 je televizorem, o němž zatím TechniSat na svém webu informace nemá. Na stánku TechniSatu jsme se ale dozvěděli, že tato 42-ti palcová televize bude disponovat jak HD, tak i 3D zobrazováním. Nejzajímavější na této novince je ale vybavenost čtyřmi tunery. K dispozici bude po navolení buďto kombinace terestrika-satelit nebo kabel-satelit. Dvojice pak bude vždy fungovat jako duální tuner, tedy dvakrát dva. Možnost terestrika-kabel bohužel k dispozici nebude. TechniSat představoval na svém stánku i řadu dalších novinek, ty ale nebudou určeny pro distribuci na náš nebo slovenský trh.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).