Hlavní navigace

Také Český rozhlas už připravuje dětskou stanici, registroval si Rádio Junior

15. 8. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nový program bude zatím existovat na internetu, připravil ale i speciální aplikace pro chytré televizory. Dětské vysílání ČRo koordinuje Zora Jandová.

Pod názvem Rádio Junior začne Český rozhlas od září provozovat nový internetový portál, na kterém bude k dispozici několik audio streamů s programy pro děti do 12 let. Zpravodajskému serveru iDnes.cz to řekl šéf odboru komunikace ČRo Jakub Čížek. Rozhlas si už nechal název Rádio Junior registrovat u Úřadu průmyslového vlastnictví. Již dříve si pořídil internetovou doménu www.radiojunior.cz, která nyní odkazuje na dětský Webík, určený pro ještě mladší děti.

K TÉMATU: Herečka Zora Jandová šéfkou tvůrčí skupiny Českého rozhlasu pro děti a mládež

BRAND24

„Pod Českých rozhlasem zůstane Webík pro malé děti. Pro větší děti nově budeme mít webovky Rádia Junior,“ potvrdila iDnes.cz koordinátorka dětského vysílání ČRo Zora Jandová. Společně s novým webem rozhlas nabídne i aplikaci televizního pexesa pro chytré televizory s vodnickými motivy. „Na tablety chystáme různé omalovánky a hry,“ dodal Filip Rožánek z oddělení Nových médií ČRo.

Vlastní Rádio Junior provozuje i Slovenský rozhlas. Jako čistě digitální stanice odstartovalo v září 2010 a vysílá 24 hodin denně sedm dní v týdnu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).