Hlavní navigace

Synot liga pouze na placených kanálech? Podle šéfa fotbalové asociace brzy realita

13. 1. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Jestli chceme ligu zkvalitnit, tak potřebujeme peníze. A velká možnost růstu příjmů je pouze v prodeji vysílacích práv," uvedl Miroslav Pelta.

Předseda Fotbalové asociace České republiky Miroslav Pelta připustil, že stav, kdy je liga vysílána volně, je dlouhodobě neudržitelný a český fotbal by ztratil konkurenceschopnost. Informovala o tom ČTK, respektive její server Sportovní noviny, s tím, že je to jediná možnost, jak udržet český fotbal mezinárodně konkurenceschopný.

Pelta dnes podle ČTK řekl novinářům: Jestli chceme ligu zkvalitnit, tak potřebujeme peníze. A velká možnost růstu příjmů je pouze v prodeji vysílacích práv. Proto jako jedinou možnost vidím, že fotbal odejde z veřejnoprávních médií na placené stanice a budou ho platit konzumenti, tedy diváci.

Z ARCHIVU: O2TV chystá pro klienty řadu změn, O2 Sport nabídne i přenosy Synot ligy

BRAND24

Chápu, že to pro obyčejného člověka není příjemná zpráva, ale je to jediná možnost, jak udržet český fotbal konkurenceschopný. Jsme už jen jedna z mála zemí, kde jsou přenosy na veřejně dostupné televizi,dodal.

Majitelem vysílacích práv je až do roku 2018 Pragosport, který je dále prodává. Českou fotbalovou ligu tak můžete najít na ČT Sport či na O2 Sport.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).