Hlavní navigace

Synology DS114 a DS414: NAS jednodušší i pro náročné

24. 10. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Netgear
Zatímco úvodní model představuje jednodiskové řešení, druhý je určen pro ty, kterým dva disky nestačí. K tomu tu ale ještě máme jednu specialitku…

I když výrobce uvádí, že DS414 je čtyř šachtový server určený pro malé podniky, hodí se i těm, kterým dva interní disky v NAS už nestačí. A takových je čím dál tím víc! Mohlo by jim k tomu nahrávat podle Synology „rozumné TCO“, tedy celkové náklady na vlastnictví zařízení, jednoduše řečeno, kolik vás bude stát po celou dobu provozu. A samozřejmě i výtečná výbava!

Synology DS414
Autor: Synology

Synology DS414.

Zabudován je procesor s dvojím jádrem pracující na 1,33 GHz, 1 GB RAM, dvojice rozhraní Ethernet LAN a také zcela nové šachty pro pevné disky, které je nyní možné připojit bez jakýchkoli pomůcek. Vše doplňuje dvojice rozhraní USB 3.0.

BRAND24

Synology DS414 - zezadu
Autor: Synology

Synology DS414 – zezadu.

Model DS114 je naproti tomu jasně určen pro menší firmy a domácí uživatele. Je veskrze kompaktní a má jednu vnitřní šachtu pro disk. Rychlost čtení je díky 512 MB RAM kolem 110 MB/s a rychlost zápisu přes 70 MB/s, takže oproti předchozí verzi zhruba dvakrát vyšší. Nechybí USB 3.0 a stejně jako u všech dalších NAS serverů Synology i podpora obslužného softwaru DiskStation Manager (DSM) nyní ve verzi 4.3. Synology DS414 má při konfuguraci RAID 5 v prostředí Windows rychlost zápisu kolem 136 MB/s a rychlost čtení přes 207 MB/s.

Synology DS114
Autor: Synology

Synology DS114 (na snímku) zakoupíte za 3.850 a DS414 za 9.560 Kč. 

Posledním uvedeným výrobkem je dvoušachtový DS214play, který je optimalizován tak, aby umožňoval vysoce kvalitní streamování videí, fotografií a hudby. Například video ve Full HD (1080p) dekóduje přímo při spuštění, ale zároveň podporuje širokou škálu dalších formátů. Můžete tak sledovat videa na nejrůznějších zařízeních, aniž byste museli instalovat další program pro přehrávání videí nebo používat samostatný multimediální přehrávač.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).