Hlavní navigace

Super Bowl pro diváky v ČR a na Slovensku letos poprvé v HD kvalitě

31. 1. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEO – Na letošním Super Bowlu vystoupí jako hudební hosté zpěvák Bruno Mars a populární rocková kapela Red Hot Chilli Peppers.

Vůbec poprvé budou mít možnost vidět diváci v České republice a na Slovensku finále amerického fotbalu, takzvaný Super Bowl, legální cestou ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Stejně jako každý rok jim ho zprostředkuje kabelovýsatelitní kanál Sport 2, který však od loňska vysílá v HD. Je například součástí satelitního programového rastru operátora freeSAT a brzy zamíří také do nabídky konkurenčního Skylinku. Před samotným Super Bowlem to ale nebude. Na historicky první HD vysílání této události upozornil sám provozovatel kanálu Sport 2, společnost Chello Central Europe (CCE).

NEPŘEHLÉDNĚTE: Skylink a CS Link budou v únoru přelaďovat. Chystá se Sport 2 HD, zmizí HBO v SD

Super Bowl je celosvětový fenomén, který si díky našemu výhradnímu televiznímu přímému přenosu ve vysokém rozlišení na Sport2 HD a českému komentáři naplno užijí i tuzemští příznivci nejen amerického fotbalu, ale také fanoušci zpěváka Bruna Marse a kapely Red Hot Chili Peppers, kteří vystoupí o poločasové přestávce, konstatoval oblastní manažer CCE Aleš Fabík. Jedním z komentátorů tohoto sportovně-společenského svátku bude Stanislav Jantoš, sám aktivní hráč amerického fotbalu.

Z ARCHIVU: Sport 1 a Sport 2 jsou nově také v nabídce kabelové společnosti Nej TV

BRAND24

Super Bowl je mimořádnou událostí z mnoha důvodů. Třicetisekundová televizní reklama se na americkém trhu prodává za čtyři miliony dolarů, kapacita reklamních časů vysílatele je vyprodána měsíce dopředu a nejlepší spoty se takřka obratem stávají hitem sociálních sítí. Jednou z reklam, která se v letošním Super Bowlu objeví, je ta, která na obrazovku opět vrátí v trochu jiné podobě scifi kult Matrix. Podíl pořadu v USA se pohybuje kolem 70 procent. Kořeny finálového utkání dvou nejlepších týmů Ameriky sahají do roku 1967.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).