Hlavní navigace

STV Trojka možná v létě přeruší vysílání

12. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
12. 6. 2009

Sportovní kanál Slovenské televize Trojka se v letních měsících možná odmlčí. Generální ředitel televize Štefan Nižňanský zvažuje, že ji kvůli úsporám dočasně vypne. Informuje o tom server Mediálne.sk. Web poukazuje na to, že Trojka už nyní vysílá jen reprízy dřívějších přenosů a měsíc červen bez vysvětlení zahájila reprízami pekingské Olympiády.

BRAND24

Nižňanský ale nemůže projekt pozastavit sám. Svolení mu musí dát Rada STV, která zasedá 24. června. Variant je několik – od úplně reprízového programu po letní monoskop, který by vyplnil většinu dne. Úspora na satelitní distribuci zřejmě nepřichází v úvahu, jelikož smlouvy o šíření signálu bývají většinou platné na delší období a samotná výpovědní lhůta obvykle přesahuje dva měsíce.

Veřejnoprávní televize stále čeká na přislíbenou dotaci od státu ve výši 20 milionů eur, pomocí které chtěla částečně vykrýt ztrátové hospodaření. Mediálne.sk připomíná, že vedení televize nemůže některý ze svých kanálů úplně zrušit, protože podle platné legislativy musí do roku 2012 vysílat na čtyřech programech.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).