Hlavní navigace

Slovenská televize dá Mistrovství světa ve fotbale překvapivě na Jedničku

5. 5. 2010
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
5. 5. 2010

Na prvním program a nikoli na Dvojku zařadí veřejnoprávní Slovenská televize hlavní přenosy z červnového a červencového Mistrovství světa ve fotbale, které se uskuteční v Jihoafrické republice. Upozornil na to server Mediálne.sk, podle něhož bude STV šampionát vysílat také na sportovním programu Trojka. V minulosti STV kombinovala přenosy z velkých sportovních událostí na Dvojce a Trojce.

K TÉMATU: Mistrovství světa ve fotbale nabídne ČT pouze ve standardním rozlišení

Rodinný kanál STV? Na Jedničce to na čas přestane platit. Diváci budou muset zapomenout na to, že mají rozkoukané seriály a nebo pořady. Dámský magazín, nová kuchařská show s Andrejem Bičanem, Kavárna Slávie, denní telenovely či dokonce odpolední zpravodajství na Jedničce bez náhrady zmizí, konstatuje Mediálne.sk, které se odvolává na ceník reklamních časů Jedničky na letošní červen.

ČTĚTE TAKÉ: Prodejci 3D televizí spoléhají na fotbalový šampionát. U nás ale v 3D nepoběží

Vysílací strukturu prvního programu STV naruší už úvodní přenos z mistrovství 10. června v hlavním vysílacím čase. Další týden od 14. června už pět se sedmi dní v týdnu zabere čas mezi 13:00 a 16:00 fotbal, ve čtvrtek a v neděli i prime time. Nejsilnější přerušení programové kontinuity přijde v týdnu po 21. červnu: fotbal se bude vysílat denně od 16:00 až do Večerníčku, plus zabere čtyři prime time v týdnu, konstatuje web.

BRAND24

Oproti tomu Česká televize hodlá Mistrovství světa ve fotbale vysílat pouze na programech ČT 2 a ČT 4, přičemž většina přenosů by měla běžet na sportovní Čtyřce. Zastoupení sportu na ČT 2 bude mít nadále klesající tendenci. Například z Mistrovství světa ve fotbale poběží na ČT 2 pouze dvacet přenosů, řekla v rozhovoru pro DigiZone.cz programová ředitelka ČT Kateřina Fričová. Kavčí hory ani nepočítají s přenosy šampionátu ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV).

Rozdílný postoj Slovenské a České televize k přenosům fotbalového mistrovství světa ale může vysvětlovat holý fakt, že zatímco česká reprezentace se na šampionát neprobojovala, slovenská ano. Navíc úvodní zápas Slováků na turnaji nabídnou vybrané placené televizní stanice v 3D verzi.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).