Hlavní navigace

Studia RTA dnes upraví vstupy na Primě, ubude vysílání Óčka

15. 1. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
15. 1. 2007

Brněnská televize Fatem, vlastněná Regionální televizní agenturou (RTA) začne ode dnešního dne vyrábět pořad Host dne, kterým RTA částečně nahradí koprodukční vysílání Óčka během regionálních vstupů pěti studií RTA do celostátního vysílání televize Prima. Serveru DigiZone.cz to sdělil majitel RTA Jaroslav Berka. Agentura tak reaguje na výtku Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), že během odpojovaných oken nevysílá program regionálního charakteru.

RTA, stejně jako Prima, obdržela koncem minulého týdne písemné rozhodnutí RRTV o zahájení správního řízení kvůli podezření, že regionální studia porušují zařazování koprodukčního vysílání Óčka do odpojovaných oken na Primě svoje licenční podmínky. Předběžné opatření RRTV přikazuje všem pěti studiím uvést vysílání do souladu s jejich licencemi, zatímco Prima má uzpůsobit svoje vysílací schéma vstupům jednotlivých regionů, aby nepřerušovaly celostátně vysílané pořady.

BRAND24

Přestože se provozovatelé regionálního televizního vysílání sdružení v síti RTA nedomnívají, že by v době od 1. ledna 2007 jakkoliv porušovali své základní programové specifikace, hodlají vyhovět požadavkům RRTV a do vysílání svých programů budou od 15. ledna 2007 zařazovat nové pořady „Zprávy s regionů“ a „Host dne“, čímž se výrazně sníží podíl společných koprodukčních pořadů vyráběných a vysílaných se stanicí Óčko, informoval Jaroslav Berka.

Zprávy z regionů budou zpravodajským souhrnem s informacemi z různých regionů České republiky, Host dne rozhovorem s regionálními osobnostmi. Nové formáty jsou vyráběny TV Fatem Brno ve spolupráci s dalšími regionálními vysilateli sdruženými v síti RTA, uvedl Berka. Změny čekají i koprodukční vysílání RTA s hudební televizí Óčko. Na základě ohlasů diváků a požadavků RRTV doznají určitých dramaturgických, dojde k posílení regionálních prvků a jejich větší identifikaci s jednotlivými regiony, slibuje majitel RTA s tím, že šlo o změny, které společnost plánovala a teď jejich realizaci jenom urychlila.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).