Hlavní navigace

Středovlnné Rádio Dechovka zlepšilo pokrytí na jihu Moravy

21. 11. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Původně pouze internetové Radio Dechovka začalo pod heslem „nalaďte si nás – naladíme vás“ vysílat v červenci 2009 a rázem se zařadilo mezi nejposlouchanější stanice svého druhu.

Provozovatel Rádia Dechovka přistoupil podle informací serveru DigiZone.cz včera k navýšení výkonu z dosavadních 600 Wattů na 5 kW u vysílače Dobrochov, který funguje (stejně jako ostatní lokality) na středovlnné frekvenci 1233 kHz. Umožnila to nová anténa, jejíž výměnu společnost RadioPraha realizovala. Posluchači na jihu Moravy se tak mohou těšit na kvalitnější signál. Dechovka by nově měla dolétnout i na místa, kde doposud nehrála. Navýšení výkonu může být taktéž výzvou pro lovce vzdálených signálů například v Rakousku. V současné době má tematická stanice v provozu po celé republice pět vysílačů.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Středovlnné Rádio Dechovka spustilo nový vysílač, celkově už pátý

Původně pouze internetové Radio Dechovka začalo pod heslem „nalaďte si nás – naladíme vás“ vysílat v červenci 2009 a rázem se zařadilo mezi nejposlouchanější stanice svého druhu. V únoru 2013 získalo licenci pro celoplošné vysílání na středních vlnách. Hudební dramaturgie rádia je postavena na české, moravské a slezské dechové a lidové hudbě, doplněné o zahraniční, zejména slovenskou dechovku. Zpestření představuje hudba z šedesátých let, hudba „staré Prahy“, folk a country. Součástí programového schématu jsou rovněž speciální pořady zaměřené na instrumentální dechovku, obří dechové soubory a „sprostonárodní“ hospodské písničky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).