Hlavní navigace

Stránky „DVB-T2 ověřeno“ opět o něco rozšířeny

6. 10. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: ČRa
České Radiokomunikace přicházejí s další úpravou svých stránek. Spuštěno bylo například vysvětlující video.

Před nedávnem společnost přesunula svůj PDF seznam kompatibilních, resp. jí ověřených televizorů a set-top boxů s budoucím zemským vysíláním v DVB-T2/HEVC, z konce stránky na její začátek, nyní ho pro jistotu umístila na obě místa, což je nepochybně lepší.

Podstatnější změnou je však zavedení vysvětlujícího videa (http://www.dvbt2overeno.cz/), které je hned na počátku stránky v místě, kde byla rozměrná fotografie televizoru Samsung s krajinkou. Ta je tam sice pořád, ale Samsung vystřídal jakýsi obecný televizor a video se promítá v rámci jeho obrazovky. V mém případě se pak automaticky spouštělo při připojení na webovou stránku a vysvětluje, proč se vlastně musí přejít na standard DVB-T2. A dělá to šikovným přirovnáním k dálnici. Důvod, proč se tedy přechází z DVB-T na DVB-T2, by tak měl být pochopitelný pro opravdu každého.

K TÉMATU: Stránky „DVB-T2 ověřeno“ dnes spuštěny

DVB-T2 ověřeno: ČRa poprvé doplňují seznam. O televizory LG

BRAND24

Drobná změna také před nedávnem postihla PDF seznam prověřených kompatibilních televizorů a set-top boxů. Box Alma původně zařazený pod Zircon je nyní umístěn jako zcela samostatný výrobce, resp. produkt Alma 2800 HEVC.

A co mi tu chybí? Jednoduchý filtr, do kterého bych si zadal, zda chci televizor, nebo set-top box, a následná volba výrobce. Plus také možnost seznam prohledávat, aby si zákazník mohl jednoduše ověřit, zda jím vybraný produkt prošel u ČRa testováním, či nikoli.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).