Hlavní navigace

Startuje Prima Max. Slibuje i Výměnu manželek a reprízy Krause, Klímy a Hrušky

20. 11. 2015
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

UVNITŘ PROGRAM DO 13. PROSINCE – Prima Max obsadí poslední volnou pozici v celoplošném multiplexu 3. Na Ostravsku si na něj ale diváci budou muset ještě nějaký čas počkat.

Na Ostravsku až od února

Svůj pátý televizní kanál, filmovou stanici Prima Max, dnes spouští skupina FTV Prima. Počtem volně šířených programů se tak vyrovnává konkurenční Nově, na rozdíl od ní ale zůstává věrná výhradně vysílacím sítím Českých Radiokomunikací. Prima Max obsadila poslední volnou pozici v celoplošném multiplexu 3 poté, co z něj operátor „vykázal“ regionální stanice – v Praze a středních Čechách Sport 5, na jihu Čech Jihočeskou televizi, ve východních a části severních a středních Čech Východočeskou televizi V1 a v Moravskoslezském kraji ostravskou televizi Polar. Ne všude se ale podařilo regionální vysílání ukončit k datu startu Primy Max, takže na Ostravsku se dnes vysílání nového programu Primy v DVB-T nedočkají.

Ostravská televize Polar si s Českými Radiokomunikacemi vyjednala tříměsíční výpovědní lhůtu a po celou její dobu bude souběžně vysílat jak ve stávajícím multiplexu 3, tak nově i v multiplexu 4, do kterého se stěhuje. Prima Max tak na Ostravsku vstoupí do DVB-T až začátkem února příštího roku. Naopak provozovatelé satelitních, kabelových a IPTV služeb nový program Primy zařadí již ode dneška, pokud tak již neučinili dříve formou promosmyčky. Řada operátorů placených služeb nabídne Primu Max dokonce v HD verzi, podobně jako hlavní kanál Primy nebo Primu Cool a Primu love. Nový kanál Prima Max bude šířen ve většině kabelových a IPTV systémů v HD kvalitě. Z velkých operátorů můžeme jmenovat například UPC, sdělila na dotaz serveru DigiZone.cz mluvčí FTV Primy Gabriela Semová.

Některé lokality se Maxu nedočkají

Prima původně na svém webu informovala, že nový filmový program nebude ode dne svého startu dostupný přes pozemní vysílače v jižních Čechách (konkrétně z Kleti), které měla až do konce listopadu využívat Jihočeská televize, ta však již 3. listopadu zahájila souběžné vysílání v multiplexu 4 a z multiplexu 3 odchází dnes. Vysílání kanálu Prima Max poběží ve všech regionech s výjimkou části severní Moravy, potvrzuje Gabriela Semová. Podle mapy pokrytí, kterou má server DigiZone.cz k dispozici, však ani dočasná absence Primy Max v nabídce multiplexu 3 z hlavního ostravského vysílače Hošťálkovice neznamená, že by nebyla dostupná na dalších místech Moravskoslezského kraje. Ostrava jako taková by měla být pokryta z Pradědu, diváci by ale museli pootočit anténu a případně použít zesilovač.

Zcela bez pozemního signálu Primy Max ale budou do února diváci v Českém Těšíně, Karviné, Havířově, Třinci, Frýdku-Místku, Frýdlantu nad Ostravicí, Frenštátu pod Radhoštěm, Jablunkově a dalších obcích na severovýchod od Beskyd. Mimo Ostravsko budou mít problém s naladěním Primy Max na Mikulovsku, Valticku a Břeclavsku na jihu Moravy, v Posázaví, na Sokolovsku, Jablonecku a v části Vysočiny. V těchto případech ale nepůjde o dočasný výpadek, multiplex 3 tyto lokality nepokrývá. Zájemci o Primu Max tak budou muset hledat alternativní zdroj signálu na satelitu nebo prostřednictvím kabelové televize a IPTV. Na internetu Prima Max vzhledem k vysílacím právům vysílat nebude, i když některé filmy a pořady, které se na ní objeví, bude možné vidět na primácké videotéce Prima Play. Na Prima Play budou k dispozici pouze české čtvrteční filmy, říká mluvčí Semová.


Zdroj: České Radiokomunikace

Pokrytí Primy Max od jejího startu do začátku února, kdy se rozšíří i na Ostravsko

Nový kanál zrecykluje Krause i Pohlreicha

Pořadů z Primy Max na internetové Primě Play ale bude více, i když nepůjde o formáty vysílané primárně na této nové televizi. Prima Max totiž bude reprízovat některé publicistické formáty z hlavního kanálu Primy, konkrétně Show Jana Krause, Očima Josefa Klímy, Vychytávky Ládi Hrušky, Teď vaří šéf!, ale také každodenní zpravodajskou hodinu, kterou bude vysílání Primy Max mezi půldevátou a devátou hodinou ráno denně začínat. Vznosný název „filmový kanál“ tak na Primu Max příliš nesedí, protože filmů nabídne poskrovnu: v podstatě půjde o jeden, maximálně dva atraktivní snímky denně v hlavním vysílacím čase od 20:15, případně ještě od půl jedenácté. Většinu vysílacího času v neatraktivních dopoledních a brzkých odpoledních časech vyplní přebírané americké reality show a seriály, které se už na českých obrazovkách několikrát objevily, jako To je vražda, napsala nebo Doktor z hor.

Vtipné je, že v rámci amerických reality show Prima Max nabídne Výměnu manželek, kterou v lokalizované české verzi léta úspěšně vysílá konkurenční Nova. Na Maxu se ale objeví i reality show Vítejte doma o renovaci domů rodin, které si to nemohou dovolit, a z kabelových kanálů známá show Podvádíš mě! Co se týká míry reprízovosti hlavních večerních filmů, Prima Max jim věnuje denně podvečerní okénko od 16:30. Ne vždy však bude hlavní vysílací čas zahajovat film. Nedělní večery na Primě Max bude ve čtvrt na devět otevírat dvojitá dávka amerického seriálu Právo a pořádek. Vlk z Wall Street, na kterém Prima Max postavila svoji zaváděcí kampaň, tak bude jedním z mála opravdu zajímavých a premiérových filmů na této stanici, která bude spíše připomínat někdejší podobu Novy Cinema.

Prima Max – program 47. týden 2015 by potucek793

Prima Max – program 48. týden 2015 by potucek793

BRAND24

Prima Max – program 49. týden 2015 by potucek793

Prima Max – program 50. týden 2015 by potucek793

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).