Hlavní navigace

Start TV Doma si vyžádá změny v satelitní platformě Skylink

19. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
19. 6. 2009

Slovenská komerční televize Markíza dnes oficiálně potvrdila start svého sesterského kanálu TV Doma, který bude spuštěn na začátku podzimu. V tiskové zprávě však ještě není uvedeno přesné datum. Tamní média spekulují o termínu 31. srpna, kdy Markíza oslaví své narozeniny. Konec už je také spekulacím o zaměření stanice. Půjde o program určený čistě pouze ženám.

K TÉMATU: Druhý kanál Markízy by měl začít koncem léta, v přípravě i další

Jde o první monotematický kanál formátově orientovaný na výběrové ženské publikum. Očekáváme, že televizní stanice doma se stane v krátkém čase relevantním médiem v dané cílově skupině, uvedl dnes pro DigiZone.cz generální ředitel Markízy Václav Míka. Tato stanice se pak bude nadále profilovat jako plnoformátová televize pro většinového diváka. Vzorem pro TV Doma je rumunská stanice TV Acasa, která spadá taktéž do aktivit bermudského mediálního domu CME.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Markíza zřejmě spustí kanál pro ženy ještě letos

Podle informací, které má náš web k dispozici, si start kanálu vyžádá také změny v satelitní platformě Skylink. Dojde totiž ke stěhování slovenského zpravodajského kanálu TA3 z transpondéru č. 15 na frekvenci 12565/H. Markíza totiž chce mít oba kanály pohromadě. TA3 se přestěhuje na frekvenci 11797/H, kde doplní již vysílající slovenské televize JOJ a JOJ Plus. Po určitou dobu, pravděpodobně od konce července, bude probíhat po dobu přibližně 6 týdnů souběžný provoz na obou frekvencích, a to až do doby startu TV Doma.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).