Hlavní navigace

Start Smíchova se neobešel bez problémů. Nova se za ně omluvila

27. 12. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Technické problémy potrápily během svátku skupinu Nova i celoplošnou televizi Pětka, která se potýká s existenčními potížemi. V obou případech diváky nepříjemně překvapily.

Ani start nového kanálu Smíchov z rodiny Nova Group se neobešel bez „porodních bolestí“. Ty se konkrétně týkaly multiplexu 4, který je chápan jako primární distribuce této stanice. Od nedělního večera, kdy program zahájil vysílání, až do noci z úterý na středu, měly některé televizory a set-top-boxy problém s příjmem zvukové složky. Diváci nového programu okamžitě zahltili Facebook televize a několik rozhořčených reakcí na tuto skutečnost dorazilo také do našeho redakčního e-mailu.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Startuje Smíchov, čtvrtý neplacený kanál Novy. Kde všude ho naladíte?

Vážení diváci, množí se nám stížnosti, že na některých místech přijímáte Smíchov bez zvuku. Podle všeho se jedná o technickou závadu sítě multiplex 4. Pokud máte problém se zvukem, doporučujeme kontaktovat přímo provozovatele této sítě, kontakty najdete na stránkách http://www.multiplex4.cz/kontakt, uvedla Nova na facebookových stránkách nové stanice Smíchov. Tento program je v multiplexu šířen stejně jako další kanál Novy, na muže orientovaný Fanda.

ČTĚTE TAKÉ: Smíchov plynule naváže dětským pásmem na rušeného Animáčka na Barrandově

Nově na vyřešení problému velmi záleželo. V diskusním vláknu byl pracovník jejího PR oddělení poměrně aktivní. Ve středu odpoledne pak vydala Nova status následujícího znění: Vážení diváci, problém se zvukem se přes noc podařilo úplně odstranit. Problém se dotýkal pouze televizorů Samsung a vše je již v pořádku. Pokud máte ještě stále problém se zvukem, přelaďte prosím svůj set-top box. Za problémy se omlouváme a děkujeme za vaši trpělivost.

Tipy C

K TÉMATU: Šéf CS Linku a Skylinku: O zařazení Smíchova jsme s Novou zatím nejednali

Zvuk u Smíchova ale nebyl jediným problémem, který start této stanice zkomplikoval. Podle našich čtenářů došlo v neděli večer také k několikahodinovému výpadku jednoho z pražských vysílačů. S největší pravděpodobností šlo o Ládví. Výpadek trval přibližně od osmnácté do jednadvacáté hodiny. „Povedly se“ i Vánoce na Pětce. Tu zastihl na Štědrý den výpadek krátce před desátou hodinou dopolední a u některých diskutujících vyvolal pocit, že se televize odmlčela definitivně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).