Hlavní navigace

Start Ethnic TV neproběhl hladce

2. 6. 2009
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
2. 6. 2009

Zahájení vysílání česko-vietnamské televize Ethnic TV na pozici 13 st. vých. neproběhlo hladce. Program sice odstartoval podle plánu, avšak celý jeho první den vysílání provázel technický problém, který se už objevil ve fázi testovacího provozu. Video složka připomínala obraz vysílaný prostřednictvím internetové kamery – obraz byl trhaný a nikoliv plynulý. Zvuk se vysílal bez problémů.

Okamžitě po zjištění tohoto problému server DigiZone.cz stanici kontaktoval, ale přesto, že bylo ze strany vedení televize slíbeno napravení tohoto nepříjemného stavu, nedošlo k němu. Nyní jsou vysílány barevné pruhy a není tedy možné ověřit, zdali problém stále přetrvává. Vysílání kanálu Ethnic TV zahájilo čtené zpravodajství ve vietnamštině, které se skládalo z informací z domova, zahraničí, české e evropské ekonomiky i její rozšířené části. Nechyběl ani sport.

Zpravodajství bylo vysíláno před klíčovacím pozadím, kde se měly objevovat obrázky k tématu, ale ne vždy tomu tak bylo. Součástí zpráv byla také informační lišta, kde byly informace tlumočené redaktorkou v češtině. Ta však byla díky trhanému pohybu videosložky velmi špatně čitelná. Redaktorka Ethnic TV seznámila diváky s tím, co na ně první den vysílání ještě čeká a informovala je, že pro kontakt mohou využít e-mail info@ethnic-tv.cz.

BRAND24

Reportáž, která byla odvysílána po skončení hlavních zpráv, trpěla nejen tím, že přibližně dvě minuty nebyl vůbec slyšet zvuk, ale poté, co naběhl, byl i při zesílení televizoru velmi slabý. Další pořady se věnovaly integraci Vietnamců do české společnosti a objevila se i reportáž z pražského Vyšehradu určená památkám. Obecně lze říci, že Ethnic TV splnila očekávání a může mít u cílové skupiny úspěch. Důležité však bude, aby ve vysílání byly odstraněny technické problémy, které mohou její sledování značně znepříjemnit.

K TÉMATU:
Vietnamci v Česku budou mít ode dneška vlastní televizi
Má program Ethnic TV pro Vietnamce v Česku naději na úspěch?
Podívejte se, co bude vysílat česko-vietnamská Ethnic TV

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).