Hlavní navigace

Stanice ČT art zaznamenala kladnou odezvu, škoda jen toho večerního času

20. 7. 2013
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Čtenáři DigiZone.cz reagovali po představení programového schématu stanice ČT art veskrze kladně. Zaujal je především fakt, že filmy budou vysílány v originálním znění.

Program ČT art se blíže představil veřejnosti

Česká televize na první ze tří snídaní s novináři představila svou chystanou stanici ČT art, která bude od konce prázdnin sdílet pozici s dětským kanálem ČT :D. Inspirací pro tuto stanici bylo především francouzsko-německé Arte, s nímž bude Česká televize také podepisovat spolupráci. Dále byly inspirací například stanice TV5, ZDFkultur nebo kabelový kanál Mezzo. Nestavíme na zelené louce, neděláme projekt za několik miliard. Tato situace je v nereálném světě. Jde o projekt s kombinací původní tvorby, akvizice a toho nejlepšího, co nabízí archiv, uvedl na dnešní snídani výkonný ředitel ČT art Tomáš Motl. Diváci budou mít vše podstatné na jednom místě. Program jim zároveň nabízí alternativu, dodal Motl.

Díky tomu, že máme k dispozici tento prostor, můžeme posílit řadu žánrů, které z obrazovky zmizely. ČT art znamená mimo jiné návrat k posílení hudby a kontaktních pořadů. Diváci, kteří mají rádi film, už se nebudou muset dívat na náročné filmy v noci, ale například v rozumném čase o půl deváté. Filmy nebudeme dabovat, což je určitě špatná zpráva pro všechny herce,konstatoval šéf ČT art. Česká televize už podepsala memorandum s Ministerstvem kultury. Základním stavebním kamenem bude informovat, kriticky hodnotit, vzdělávat a přinášet nekomentovaně samotné kulturní zážitky. Například divadlo se na obrazovce ČT art objeví jak v živých přenosech, tak i v reprízách.

Lukáš Polák: ČT art vyjde vstříc náročným divákům, filmy nabídne v původním znění


Foto: archiv DigiZone.cz

Stejně jako Jiří Janeček stál za startem dvou digitálních kanálů – ČT 24 a ČT 4 (později ČT Sport) – i Petr Dvořák se jich dočká. V jeho případě půjde o ČT :D a ČT art. Plánuje už ale i sedmý věnovaný regionům.

Skylink rozšíří programovou nabídku

Šestici nových programů zařadí v tomto a příštím týdnu do svojí nabídky česko-slovenská satelitní služba Skylink. Půjde o stanice Crime & Investigation, Nickelodeon, MTV Rocks, MTV Dance, VH1 a VH1 Classic. První dva jmenované se v nabídce objeví již tento týden, hudební kanály MTV a VH1 během příštího týdne. Zároveň dojde k několika změnám u stávajících programů Skylinku, včetně definitivního vyřazení jednoho z nich – ze Skylinku zcela zmizí stanice MTV Live HD.

“Program History Channel (verze SD) bude nahrazen programem History Channel HD, tedy programem vysílajícím stejné pořady, ale s vysokým rozlišením obrazu HD. Tato změna se týká všech uživatelů balíčků Multi, Kombi a Flexi 7,” sdělil provozovatel Skylinku, společnost M7 Group. „Dojde ke změně technických parametrů pro naladění programu iConcerts, který je součástí balíčků HD Plus, Multi HD, Komplet a Flexi 7,“ dodal operátor.

Jan Potůček: Skylink zařadí šest nových programů, včetně Crime & Investigation a Nickelodeonu

Satelitní služba Skylink zařadila hudební kanál MTV Live HD do nabídky v době, kdy ještě vysílal pod svým předchozím názvem MTVN HD.
Autor: repro foto MTV Live HD

MTV Live brzo zmizí z nabídky satelitní služby Skylink. Simulcrypt z pozice 19,2 stupně východně se nepodařilo domluvit.

Na obrazovky míří pokračování seriálu Sanitka

Česká televize v úterý neobvykle v prostorách záchranářského vozu Golem představila svůj hlavní podzimní tahák, pokračování legendárního seriálu Sanitka, který mohli na svých obrazovkách diváci vidět poprvé v roce 1984. Nových dílů bude třináct. V hlavních rolích se vedle starých známých tváří objeví i noví herci. Velkou měrou se na tomto seriálu podílela Záchranná služba Hlavního města Prahy, se kterou se vše konzultovalo. Musím říct, že v tehdejší době se objevilo na obrazovce něco výjimečného. Tento seriál byl ve své době nejméně ideologickým. Věřím, že podobným fenoménem se stane i Sanitka 2, uvedl generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Sanitka 2 by měla nastavit další laťku toho, jak bude další dramatická tvorba vypadat. Třináctidílný seriál navazuje na ten původní především v postavách, které přecházejí do nových dílů. V nové Sanitce se objeví řada nových herců, například Jiří Dvořák jako šéf Pražské záchranky, nebo Dagmar Havlová. V jednotlivých dílech se diváci setkají s dramatickými případy, kdy se jedná o záchranu lidského života. Seriál bude ukazovat i samotné záchranáře v neobvyklých situacích, které se budou promítat do jejich osudů.Sanitka 2 by mohla určitě zaujmout širokou diváckou obec, uvedl scénárista Jiří Hubač.

Lukáš Polák: Sanitka 2 by měla nastavit laťku pro další dramatickou tvorbu ČT, říká Petr Dvořák

Stručně

Nejpozději do konce srpna počítá společnost Progress Digital s rozšířením své Regionální sítě 7 na sever Čech a do Svitav. HD kanály České televize, Retro Music TV a od konce prázdnin také stanice ČT :D a ČT art si budou moci v dohledné době naladit další diváci v České republice.

Lukáš Polák: Regionální síť 7 s novými programy České televize míří na sever Čech a do Svitav
Lukáš Polák: Nové programy České televize budou vysílat na severu Čech z Černé Studnice

Do celoplošného pozemního multiplexu 1 na Slovensku by chtěla vstoupit česká hudební televize Šlágr TV, která se zaměřuje na lidovou hudbu. Dokonce už zahájila jednání s provozovatelem této sítě, společností Towercom.

Jan Potůček: Šlágr TV vyjednává o celoplošném vysílání v DVB-T na Slovensku, chce do sítě 1Lukáš Polák: Šlágr TV expanduje na Slovensko, o šíření v DVB-T jedná i s Towercomem

Stále více otazníků se vznáší nad vysíláním české fotbalové Gambrinus ligy na slovenském sportovním kanálu Slovak Sport.TV. Jeho ředitel Róbert Greguš serveru DigiZone.cz řekl, že se má možnost vysílat z každého kola Gambrinus ligy až dva zápasy.

Jan Potůček: Slovak Sport dá až dva přenosy Gambrinus ligy týdně. Od nás je nemá, říká Nova i ČT


Foto: archiv Róberta Greguše

Generální ředitel Róbert Greguš je ohledně financování stanice Slovak Sport.

Tematická stanice Slovak Sport do svého týmu podle informací serveru DigiZone.cz angažovala dalšího známého člověka z mediální branže. Funkci ředitele sportu tu od pondělí 15. července vykonává Peter Hollý.

Lukáš Polák: Dlouholetý šéfredaktor sportu na TV Joj Hollý nastoupil do televize Slovak Sport

Jen pár dní před svým startem, který je stanoven na 1. srpna, prozradí provozovatelem tematického kanálu Slovak Sport.TV, kde budou moci zájemci naladit jeho druhý program, jenž od nové sezóny bude vysílat anglickou fotbalovou Premier League.

Lukáš Polák: Kdo uvidí v Česku Premier League? Dozvíme se to několik dní před 1. srpnem

BRAND24

Stejnou moderátorku jako při rekordní úvodní řadě v roce 2005 bude mít čtvrtá sezóna VyVolených letos na podzim na Primě family. Nabídku televize přijala Tereza Pergnerová, noční show pak bude provázet Agáta Hanychová, nyní Prachařová.

Jan Potůček: Moderátorkou čtvrté řady VyVolených na Primě family bude Tereza Pergnerová

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).