Hlavní navigace

Sport 5 nabídne také dopravní zpravodajství a publicistiku

15. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
15. 4. 2008

Zajímá vás, jaká bude programová skladba nové digitální televize Sport 5, která zahájí v květnu vysílání v satelitní platformě CS Link? Kromě již avizovaných podniků DTM, Euroserie F3, NASCAR Sprint Cup Series a Porsche Carrera Cupu, to budou také truck trialy a drifty. Chceme se také věnovat pravidelnému dopravnímu zpravodajství, představování novinek, ale ne takových, že teď je na autosalonu a u nás se možná za tři roky bude prodávat. My chceme ukázat novinky na českém trhu a říci divákům, že jsou pro ně v tu chvíli k dispozici, upřesnil ředitel Sportu 5 Jiří Hojgr.

Ve vysílání by měla mít své místo i bezpečnost silničního provozu. Jednou rovinou bude provoz, styl jízdy a faktory, které s ním souvisí, druhou výsledky crash testů, bezpečnosti apod. Kanál se nebude bránit ani flash backům, tzn., představí-li aktuální novinku, ukáže i zpětný pohled na produkt z roku 1997 nebo 1987. Myslím si, že auta mají svoje kouzlo, mají svou přitažlivost a také historie lidi velmi zajímá, uvedl důvod pro tento krok Hojgr.

BRAND24

Dalším blokem z programového schématu bude autobazar. Do programu se budou moci zapojit nejen diváci, ale i samotné autobazary, které ve vysílání představí např. hity týdne. V neposlední řadě se chce Sport 5 věnovat také publicistice. Ta se připravuje k 1. září a pracovní název je zatím stanoven na „O čem se mluví“. Tématem by pak byla např. změna bodového systému. Do diskuze by byli přizváni jak odborníci, tak i laici. Televize se ani nebude bránit sestřihům z různých podniků a aktivit, které se budou konat na území jak České tak i Slovenské republiky.

Kompletní článek o novém motoristickém kanálu Sport 5 si budete moc na serveru DigiZone.cz přečíst zítra.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).