Hlavní navigace

Kanály Sport 1 a 2 mají exkluzivní práva na španělskou ligu na další tři sezony

11. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
11. 5. 2009

Španělský fotbal se bude i v příštích třech letech objevovat exkluzivně v České republice a na Slovensku na kanálech Sport 1 a Sport 2, které provozuje společnost Chello Central Europe. Ta získala získala exkluzivní právo vysílat tyto přímé přenosy pro další období. Kanály této skupiny soupeří o atraktivní fotbalové akvizice zejména s Novou sport, která ze španělské ligy nabízí jen záznamy.

BRAND24

Právě španělská fotbalová liga je jednou z mála atraktivních evropských soutěží, kterou má Sport 1 a Sport 2 v exkluzivní držbě. Anglická Premier league je zase doménou Novy sport, jeden přenos týdně z ní nabízí i Prima Cool. Přenosy z německé Bundesligy zase vysílá Česká televize.

Evropské fotbalové soutěže se tak těší značné popularitě zdejších televizí, které chtějí díky tomu nabídnout atraktivní obsah pro diváka. V jiné situaci je hokej, kde se za měřítko atraktivity považuje jen zámořská NHL, kterou vysílá jak Nova, tak Sport 1 a Sport 2. Evropská KHL nebo jiné hokejové soutěže nemají na obrazovkách šanci. Výjimkou je Česká televize, která vysílá domácí O2 Extraligu na ČT 2 a ČT 4, a každoročně vysílá významné akce IIHF, zejména Mistrovství světa v hokeji a Ligu mistrů v hokeji.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).