Hlavní navigace

Spoluvlastník CME chce koupit významnou polskou Grupu TVN

11. 10. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
11. 10. 2011

Polská Grupa TVN, významný hráč na polském mediálním trhu a provozovatel několika televizních stanic, bude mít v dohledné době nového většinového vlastníka. O její koupi má zájem mimo jiné i společnost Time Warner, provozovatel placených filmových kanálů HBO a Cinemax a také 31% držitel akcií mediální skupiny CME, která je mimo jiné vlastníkem televize Nova. S odvoláním na agenturu Reuters o tom dnes informuje server Wirtualnemedi­a.pl.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Time Warner, provozovatel HBO, posílil svůj podíl v majiteli Novy na 31 %

Kontrolní podíl, který je v současné době na prodej, obsahuje akcie v hodnotě více než osmi set milionů dolarů, v přepočtu přibližně 14,4 miliardy korun. Vedle Time Warner je dalším zájemcem o ovládnutí Grupy TVN společnost Vivendi, která je strategickým akcionářem telekomunikačního operátora France Telecom. Nabídky mohou zájemci odesílat podle původních informací až do poloviny tohoto měsíce, tedy do konce týdne. Čistý zisk TVN po zdanění byl v první polovině letošního roku 27,42 milionu złotých, téměř 192 milionů korun.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).