Hlavní navigace

SPI International zvažuje několik modelů pro spuštění nových kanálů

19. 6. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Firma musí své plány přehodnotit poté, co došlo ke krachu bulharského satelitního operátora Satellite BG. Je možné, že nové stanice nebudou na satelitu dostupné v HD kvalitě.

Distribuční společnost SPI International, která poskytuje satelitní službě Skylink balíček kanálů s názvem Mixbox, zvažuje několik modelů pro spuštění svých nových kanálů Filmbox Arthouse a Fast&FunBox. Firmě zejména zkomplikoval situaci krach bulharského satelitního operátora Satellite BG. Zatímco v době jeho existence byly (téměř) všechny programy v balíčku Mixbox dostupné v HD rozlišení, poté, co si SPI musela zaplatit náhradní kapacitu na družici Astra 3B, už si nemůže být jistá, že i nové stanice budou dostupné v HD kvalitě.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Některé programy operátora Skylink budou díky krachu Satellite BG vysílat pouze v SD kvalitě

SPI International původně zvažovala, že Filmbox Arthouse nahradí jeden z kanálů EroX HD. K tomu však nakonec nedošlo. Místo toho byla hard erotická stanice EroXX HD nahrazena programem 360 TuneBox HD, který byl však po několika dnech po svém startu díky krachu Satellite BG převeden do SD kvality. Nyní je ve hře možnost, že jedna z nových stanic nahradí kanál FashionBox. Ten je v současné době šířen v SD kvalitě, ač byl původně na dostupný také v HD rozlišení. Filmbox Arthouse i Fast&FunBox mají odstartovat na podzim.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).